Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Standplaats voor promotie

  Wil je een product of dienst promoten (gratis weggeven of aanprijzen)? Vraag online een promotiestandplaats aan als je op een vaste plek wilt gaan staan. Samplen en flyeren (promoten terwijl je je verplaatst, bijvoorbeeld in het centrum of van deur tot deur) hoef je niet te melden. Wil je met een foodtruck in Eindhoven gaan staan? Let dan op het volgende: Het is niet meer mogelijk om zonder vergunning een standplaats in te nemen. Vanwege het groeiende aantal foodtrucks en ontvangen klachten is het tot nu toe gehanteerde gedoogbeleid gestopt. Het standplaatsenbeleid wordt momenteel herzien waarbij vaste (tijdelijke) standplaatsen plaats zullen maken voor flexibele standplaatsen. Dit biedt meer ruimte voor foodtrucks. Vooruitlopend op dit beleid worden geen standplaatsvergunningen meer verleend. Een mogelijkheid kan zijn om een standplaats/vergunning aan te vragen op één van de weekmarkten. Zie de informatie onder Standplaats weekmarkt. Op illegaal ingenomen standplaatsen wordt gehandhaafd.

 • Melden bouwwerkzaamheden

  Als je een omgevingsvergunning bouwen hebt gekregen, kun je aan de slag. Stuur tenminste 3 weken voor je wilt starten, alle constructieve gegevens. Daarna kun je online melden wanneer je begint met de werkzaamheden. Wij, het bedrijfsbureau van de gemeente, zorgen voor een bouwinspecteur die tijdens de bouw de werkzaamheden controleert. Bouw je volgens de vergunning, dan kunnen de werkzaamheden gewoon doorgaan. Geef ook het afronden van de werkzaamheden online door.

 • Conceptaanvraag

  Wil je gaan (ver)bouwen en ben je op zoek naar meer informatie?  Op de website van Ruimtelijke plannen vind je bestemmingsplannen. In een bestemmingsplan is vastgelegd wat wel en niet mag op een bepaald adres. Op het Omgevingsloket online kun je een vergunningscheck doen om te kijken of je een vergunning nodig hebt. De aanvraag kun je in dat geval ook direct hier indienen. Op de website van de website van de Rijksoverheid staat uitgebreid omschreven wat er komt kijken bij het aanvragen van een vergunning. Regels rondom verbouwen kunnen complex zijn. Je kunt er daarom voor kiezen om een adviesbureau, aannemer of architect in te schakelen. Je kunt natuurlijk ook direct een conceptaanvraag indienen. Een conceptaanvraag doe je om een plan te laten toetsen op haalbaarheid. Heb je een vraag over een ontwikkeling van 8 of meer woningen of het wijzigen van bijvoorbeeld de functie bedrijf/horeca naar wonen? Dan kun je een plan indienen via Intake nieuwe bouwinitiatieven.

 • Ontheffing winkeltijdenwet

  In Eindhoven moeten winkels op werkdagen tussen 22:00 's avonds en 6:00 's ochtends zijn gesloten. Als winkelier kun je een incidentele ontheffing vragen van deze vaste winkeltijden, waardoor je langer open kunt zijn.