Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten

 • Ventvergunning

  Voor de verkoop van artikelen of voor het aanbieden van diensten op straat of huis-aan-huis hebt u een ventvergunning nodig. Deze vraagt u online aan. Let op: u heeft een DigiD nodig om het aan te vragen.

 • Tweede paspoort

  Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen.

 • Ontheffing aanvragen optreden straatartiest

  Wilt u als straatartiest optreden op de openbare weg? Bijvoorbeeld als muzikant, straatfotograaf, tekenaar of filmer? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Subsidie culturele evenementen

  Organiseert u een evenement dat bijdraagt aan het culturele klimaat in Gorinchem? Dan kunt u een aanvraag doen voor een subsidie culturele evenementen en projecten.

  Deze subsidie is bedoeld om een goed cultureel aanbod van evenementen te maken voor alle inwoners van de gemeente Gorinchem.

 • Rijbewijs aanvragen voor de eerste keer

  Nadat u bent geslaagd voor uw rijexamen mag u een rijbewijs aanvragen. Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan. Daarvoor maakt u een afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het nieuwe document is na vijf werkdagen klaar. U moet het rijbewijs persoonlijk afhalen binnen drie maanden na de aanvraag afhalen.

 • Briefadres aanvragen

  Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan geen postbus zijn.

 • Demonstratie of betoging houden

  Iedereen mag een demonstratie of betoging organiseren. U moet wel een kennisgeving doen van de demonstratie of betoging. Doe dit minimaal 48 uur van tevoren, het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee.

 • Subsidie straat- en buurtactiviteit

  Wilt u een straatbarbecue, een spelletjesdag of buurtfeest organiseren? Zo'n activiteit moet u melden bij de gemeente. Soms heeft u ook een vergunning nodig.

 • Paspoort kwijt of gestolen

  Is uw paspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak om dit te melden.

 • Meer groen in uw straat

  Wilt u meer groen in de straat? Daar kunnen u en uw buurtbewoners zelf aan meehelpen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een geveltuin tegen uw huis, het plaatsen van plantenbakken of door een (gedeelte van) een openbaar plantsoen of groenstrook te gaan onderhouden. Dit noemen we: adoptiegroen. 

  Wilt u aan de slag? Meld dit dan wel eerst bij de gemeente via onderstaande knop.