Zoekresultaat 1 - 10 van 43 resultaten

  • Duurzame Doeners

    In de Hoeksche Waard zijn inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties al goed bezig met duurzame verbeteringen in en om het huis en gebouw. En verduurzamen is natuurlijk veel meer dan alleen energie besparen, isoleren of zelf energie opwekken.   Duurzaamheid komt overal terug  Denk maar aan buurtbewoners die samen een buurttuin verzorgen, waar het groen de bijen, vogels,…

  • Verkenning nieuwe hoogspanningsverbinding (380 kV-verbinding)

    Gemeente Hoeksche Waard en omliggende regiogemeenten zijn door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en netbeheerder TenneT geïnformeerd over de noodzaak van een nieuwe (bovengrondse) hoogspanningsverbinding (380 kV-verbinding). TenneT en het ministerie onderzoeken in de hele regio wat een goede plek is voor de aanleg van deze nieuwe hoogspanningsverbinding. Een deel van het oosten van de Hoeksche Waard…

  • Waar heeft u allemaal recht op

    Moeite met rondkomen? Bekijk waar u allemaal recht op heeft! Gemeente Hoeksche Waard biedt inwoners (financiële) hulp met verschillende financiële regelingen en tegemoetkomingen voor uzelf en/of uw kind(eren). Check (anoniem) voor welke regelingen u in aanmerking komt Waar kan ik eventueel een bijdrage voor krijgen? Via bovenstaande link kunt u anoniem checken of u een bijdrage kunt krijgen voor onder…

  • Afval

    De RAD (Regionale Afvalstoffendienst) HW B.V. zorgt voor de afvalinzameling (ook van bedrijfsafval) in de Hoeksche Waard. Dit gaat volgens het 'Goed scheiden loont' tarievensysteem. Hierbij betaalt u voor elke keer dat u restafval aanbiedt. Het scheiden van afval wordt op deze manier gestimuleerd en het afvalbeheer blijft daardoor betaalbaar. Bekijk de afvalkalender Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen…

  • Bijdrage voor schoolkosten

    In gezinnen met een laag inkomen is er niet altijd genoeg geld voor schoolreisjes, woordenboeken of een goede fiets. U kunt een bijdrage voor de schoolkosten van uw kinderen aanvragen: de Meedoenregeling. Voor wie is de Meedoenregeling bedoeld? Voor ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar met een laag inkomen en zonder veel eigen geld of bezittingen. Gehuwden, samenwonenden…

  • Inzage milieuvergunningen

    Voor vergunningen vanuit de Omgevingsdienst (OZHZ) geldt per 1 juli 2023 een digitale terinzagelegging. Het gaat om vergunningen die worden verleend via de uitgebreide Awb procedure van afdeling 3.4, bijvoorbeeld milieuvergunningen. De digitale terinzagelegging geldt voor een periode van 6 weken. Deze periode gaat in na de datum van publicatie. Kennisgeving beschikking Novec B.V. De stukken liggen ter inzage tot…

  • Complexe Maatschappelijke Zorg (CMZ)

    Je zou maar de grip op je leven (dreigen te) verliezen. Het risico is dan aanwezig dat je jezelf of anderen schade toebrengt. Vaak hebben deze inwoners meerdere problemen (multiproblematiek), wat de situatie soms complex maakt, waardoor zij beperkt mee kunnen doen in de samenleving. Deze problematiek wordt meestal laat gesignaleerd, waardoor de problemen soms groter worden of er meer…

  • Kansspel of klein kansspel organiseren

    Wilt u een kansspel (loterij/rebus/tombola) organiseren? Dan moet u een vergunning aanvragen. Download het aanvraagformulier kansspelvergunning Is het een klein kansspel (bingo/kien/rad van avontuur)? Dan hoeft u ons alleen te melden dat u deze activiteit organiseert. Download het meldformulier klein kansspel

  • Huishoudelijke ondersteuning

    Huishoudelijke ondersteuning kunt u via de gemeente aanvragen. Tot voor kort waren de regels hiervoor soepel. Het belangrijkste criterium was of iemand beperkingen had, waardoor diegene het niet meer zelf kon uitvoeren. De vraag naar huishoudelijke ondersteuning neemt steeds meer toe en de druk op de organisaties die het leveren wordt te groot. Om huishoudelijk ondersteuning te blijven bieden aan…

  • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

    In de burgerlijke stand leggen wij gegevens vast over bepaalde levensgebeurtenissen. Bijvoorbeeld een geboorte, huwelijk, partnerregistratie, echtscheiding of overlijden. Van een akte kunt u een afschrift krijgen of een uittreksel. Een afschrift is een officiële kopie van de akte, gestempeld door de gemeente. Op een afschrift staat precies hetzelfde als op de akte zelf. Een uittreksel is een actuele samenvatting…