Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Dyslexiezorg

  Om in aanmerking te komen voor onderzoek en/of behandeling van dyslexie moet u een aanmelding doen bij de gemeente. Op basis van die aanvraag geeft de gemeente wel of geen toestemming voor het starten van het onderzoek en/of de behandeling.

 • Reclamebelasting

  De gemeente heft reclamebelasting over openbare aankondigingen zichtbaar vanaf de openbare weg. Dit zijn letters, cijfers, tekens, logo's, symbolen, kleuren of een reclamevoorwerp, of een combinatie daarvan. Daarnaast heft de gemeente reclamebelasting op onroerende zaken binnen een afgesproken gebied.

 • NEE/NEE of NEE/JA-sticker

  Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders in uw brievenbus? Bij de gemeente zijn speciale stickers verkrijgbaar. Deze stickers kunt u op uw brievenbus plakken. De bezorger van de reclamefolders weet dan, dat u geen folders meer wilt ontvangen.

 • Precariobelasting

  Voor het hebben van voorwerpen onder, op of boven openbare gemeentegrond of -water moet u een vergoeding betalen. Deze vergoeding noemen we precariobelasting. De gemeente Oost Gelre heft precariobelasting voor terrassen en standplaatsen.

 • Toeristenbelasting

  Verhuurt u kamers of kampeerruimte aan toeristen? Dan moet u toeristenbelasting betalen. De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf gebruik maken van de voorzieningen in Oost Gelre.

 • Plakken en graffiti

  In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Oost Gelre staan regels om de openbare orde te kunnen handhaven. Op deze pagina vindt u regels over plakken en graffiti.

 • eIDAS formulieren

  Klacht of bezwaarschrift indienen, schade eigendommen melden.

 • Wegwerkzaamheden N18 bij Lichtenvoorde

  Om de N18 bij Lichtenvoorde veiliger te maken en te zorgen dat verkeer beter doorstroomt, is een kruising verwijderd. De verbinding Lichtenvoorde - Zieuwent v.v. loopt voor motorvoertuigen nu via de kruising Richterslaan - Zieuwentseweg. Er is een tunnel aangelegd voor voetgangers en (brom-)fietsers. Deze tunnel ligt in het verlengde van de 'oude' Zieuwentseweg.

 • Inschrijven registratie niet-ingezetenen/BSN aanvragen

  Iedereen heeft een uniek persoonsnummer: het burgerservicenummer (BSN). U hoeft het nummer niet aan te vragen. Als u staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente krijgt u het automatisch. Kinderen krijgen een BSN bij hun geboorte. Dat gebeurt bij de geboorteaangifte.