Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • Afvalvrij

    Afval wat u niet heeft, hoeft u ook niet weg te gooien. Koop dus bijvoorbeeld minder verpakkingen. Ook zijn er zijn veel manieren om spullen een tweede leven te geven, denk aan reparatie, hergebruik of verkoop. Op deze pagina verzamelen we tips en initiatieven om samen verspilling tegen te gaan.

  • Zwerfafval

    Inwoners die zwerfafval willen opruimen, kunnen bij ons een zwerfafvaltas lenen.

  • Rioolverstopping

    Gebruik het riool alleen waarvoor het is bedoeld. Medicijnen, vet en toiletdoekjes zijn schadelijk voor het riool en kunnen verstopping veroorzaken.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente verzorgt, op kosten van de aanvrager, de aansluiting tot de perceelgrens van uw terrein inclusief ontstoppingsstuk.

  • Afvalcontainers

    Iedere laagbouwwoning heeft een standaard restafvalcontainer en één grijze container met groene kleurclip op de deksel voor gft-afval.

  • Klimaat- en energiebeleid

    De Nederlandse politiek heeft een doel vastgesteld: in 2030 stoten we in Nederland bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit dan we in 1990 deden. Het Klimaatakkoord gaat over de maatregelen die we de komende jaren nemen om dit doel te halen. In 2019 tekenden Nederlandse overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties het nationaal klimaatakkoord. De maatregelen zijn per sector tot stand gekomen. Er is onderscheid gemaakt in de sectoren Industrie, Landbouw en landgebruik, Gebouwde omgeving, Mobiliteit en Elektriciteit. In elke sector worden dus maatregelen genomen die elk een steentje bijdragen.

  • Grofvuil

    Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot of te zwaar is om in een afvalcontainer te doen.

  • Welk afval mag waar?

    Hoe en waar kunt u uw afval op de juiste manier aanbieden?

  • Scheiden van plastic, metaal en drankenkartons

    Metalen verpakkingen kunt u samen met de plastic verpakkingen en kartonnen drinkpakken kwijt in de speciale PMD-zak of in de verzamelcontainers op de milieustraat. U gooit deze dus niet meer bij het restafval.

  • Milieu melding, vergunning en calamiteiten

    De gemeente Reimerswaal is aangesloten bij de gemeenschappelijke regeling Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland. Voor de gemeente Reimerswaal voert de RUD alle taken uit met betrekking tot milieuvergunningen, -toezicht en -handhaving. Voor u als inwoner of bedrijf blijft de gemeente het eerste aanspreekpunt voor het aanvragen van vergunningen of bij vragen over toezicht of handhaving, tenzij het uitsluitend en alleen milieuactiviteiten betreft. In dit laatste geval kunt u rechtstreeks contact opnemen met de RUD.