Zoekresultaat 1 - 10 van 101 resultaten

 • Jeugdhulp en opvoeden

  Als u vragen heeft over de verzorging of opvoeding van uw kind, bespreek dit in eerste instantie met familie, vrienden, buren of andere bekenden. Vaak lukt het al op eigen kracht of met een beetje hulp. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u bij verschillende organisaties terecht.

 • Parkeerontheffing blauwe zone

  Parkeren in onze gemeente is gratis. In een deel van het centrum van Oosterbeek is een blauwe zone ingesteld. Daar mag u maximaal 1,5 uur parkeren met een parkeerschijf. Woont u binnen de blauwe zone in Oosterbeek of heeft u daar een bedrijf? Dan kunt u een parkeerontheffing voor de blauwe zone aanvragen.

 • Rijbewijs online verlengen

  Is uw bijna rijbewijs verlopen en u wilt het verlengen? Of wilt u een categorie laten toevoegen? U kunt uw rijbewijs online verlengen. U haalt uw rijbewijs dan al na 2 werkdagen op in het gemeentehuis. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken.  Online verlengen rijbewijs

 • Nadeelcompensatie

  Is de waarde van uw woning of pand gedaald door een besluit, een planologische maatregel, omgevingsvergunning of een fysieke wijziging? Dan komt u misschien in aanmerking voor nadeelcompensatie (schadevergoeding). Nadeelcompensatie is de nieuwe term voor planschade. 

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Een bewijs van garantstelling kunt u aanvragen om 2 redenen: U wilt logies verstrekken aan een visumplichtig persoon uit het buitenland. U wilt zich garantstellen voor een visumplichtig persoon uit het buitenland.

 • Voorwerpen plaatsen op openbare grond

  Wilt u iets op openbare grond plaatsen voor uw bouw- of sloopwerkzaamheden? Of een voorwerp aan, op, in, over of boven op openbare grond plaatsen? Daarvoor hebben we Regels voor het gebruik van de openbare ruimte gemaakt. Kunt u niet aan deze regels voldoen? Vraag dan een ontheffing aan.

 • Melden discriminatie

  Voelt u zich gediscrimineerd of gepest? Of bent u getuige geweest van discriminatie? Houd het dan niet stil, maar laat u horen. Want meteen melden helpt!

 • Verloren en gevonden

  Heeft u sleutels, tassen, een fiets of andere waardevolle spullen verloren of gevonden dan kunt u die zoeken of aangeven op de website van iLost.

 • Afvalstoffenheffing

  Wij gebruiken de opbrengst van de afvalstoffenheffing om het huishoudelijk afval op te halen en te verwerken. Maar ook voor bijvoorbeeld het plaatsen en legen van glasbakken en het vegen van de straten.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, zwak alcoholhoudende drank (minder dan 15% alcohol) schenken? Dan heeft u toestemming (ofwel een ontheffing) nodig van de gemeente. Meestal mogen alleen horecazaken met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Alleen onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om zonder vergunning, maar met ontheffing, zwak alcoholhoudende drank te verstrekken.