Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Subsidie voor groen- en watermaatregelen

  In onze omgeving is steeds meer bebouwing en verharding. De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds meer merkbaar. Lange warme en droge periodes kunnen leiden tot hittestress en hevige stortbuien kunnen zorgen voor wateroverlast, vooral in de bebouwde kom. Het is belangrijk om met elkaar hittestress en wateroverlast tegen te gaan. Zelf nemen we maatregelen in de openbare ruimte, maar die…

 • Individuele inkomenstoeslag

  Als u een laag inkomen heeft moet u proberen om uw inkomen te verhogen. Heeft u er alles aan gedaan om uw inkomen te verbeteren? En toch heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen? Dan kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen. De individuele inkomenstoeslag wordt jaarlijks uitbetaald. Als uw situatie niet verandert, kunt u de toeslag het jaar daarna…

 • Collectieve zorgverzekering

  De gemeente biedt een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen.

 • Bijdrageregelingen voor minima

  Er zijn verschillende bijdrageregelingen voor inwoners met een laag inkomen. Met de bijdrageregelingen kunnen ook zij meedoen aan sport-, culturele- en schoolactiviteiten.

 • Starters en starterslening

  In onze gemeente zijn een aantal maatregelen genomen om starters en mensen met een laag- of middeninkomen te helpen bij een eerste stap op de woningmarkt.

 • Gratis energiebesparende maatregel

  Heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? En kunt u zelf geen energiebesparende maatregel betalen, zoals het isoleren van uw woning? Wij helpen u graag. Daarom bieden wij u 1 gratis energiebesparende maatregel aan. 

 • Urgentieverklaring

  U kunt een urgentieverklaring aanvragen als u dringend op zoek bent naar een huurwoning. U vraagt de urgentieverklaring aan bij de lokale woningbouwverenigingen.

 • Jeugdfonds Sport en Cultuur

  Iedereen moet kunnen meedoen aan de samenleving. Kinderen of jongeren kunnen soms om financiële redenen niet meedoen aan sport- of culturele activiteiten. Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen of verlengen

  Het aanvragen en ophalen van een paspoort of identiteitskaart doet u zelf. U doet dit bij de gemeente waar u staat ingeschreven.