Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Overlijden

  Aangifte van overlijden doet u in de gemeente van overlijden. Als uitvaartverzorger kunt online een melding aan ons doorgeven. Wilt u als nabestaande zelf aangifte van overlijden doen? Maak dan met ons een afspraak. 

 • Bewijs van in leven zijn

  Het bewijs van in leven zijn (Attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat een persoon in leven is.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  In een verklaring omtrent gedrag staat dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. U vraagt een verklaring omtrent gedrag aan in de gemeente waar u staat ingeschreven. Het ministerie van Justitie geeft de verklaring af.

 • Witgoedregeling 2024

  De gemeente Stadskanaal heeft voor mensen die al drie jaar of langer van een laag inkomen moeten rondkomen de witgoedregeling. De witgoedregeling is bedoeld als vergoeding voor de vervanging van een: Fornuis/kookplaat Koelkast Stofzuiger Wasmachine Bedragen 2024 U kunt eens per twee kalenderjaren een vergoeding voor een wasmachine, koelkast of een fornuis aanvragen voor maximaal € 356,00. Voor een stofzuiger is dit bedrag maximaal € 128,00. Hetzelfde soort apparaat kunt u maximaal één keer per vijf jaar vergoed krijgen.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP ) is een bewijs dat u staat ingeschreven in de gemeente.

 • Geboorteaangifte

  De geboorte van een kind geeft u binnen drie werkdagen aan. Dit doet u in de gemeente waar het kind is geboren. De aangifte mag gedaan worden door de volgende mensen: Vader of moeder van het kind Personen die bij de geboorte aanwezig waren Personen bij wie de baby in de woning is geboren Hoofd van het ziekenhuis of kliniek waar de baby is geboren

 • Legalisatie handtekening

  Bij een legalisatie van een handtekening verklaart de burgemeester dat de handtekening op een bepaald document ‘echt’ is.

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan op twee manieren. Maak hiervoor een afspraak. Gaat het om een verlenging van het rijbewijs, dan kunt u ook online aanvragen via de RDW.

 • Sociaal participatiefonds 2024

  Heeft u weinig geld te besteden, omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor de participatieregeling. Het Sociaal Participatiefonds is een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld abonnementen, contributies, cursusgelden en ouderbijdragen voor (plaatselijke) voorzieningen. Bedragen 2024 Als uw aanvraag voor het Sociaal Participatiefonds wordt toegekend, ontvangt u een vast bedrag van € 142,00. Per thuiswonend gezinslid ontvangt u een bedrag van € 100,00. Dat geldt niet voor een inwonende zoon/dochter van 18 jaar of ouder. Is uw kind geboren tussen 1 januari 2006 en 31 december 2011 en bezoekt uw kind het voortgezet onderwijs (zit dus niet meer op de basisschool)? Dan ontvangt u voor dit kind € 142,00 extra.

 • Paspoort

  Een paspoort is tien jaar geldig voor volwassenen. Het paspoort is vijf jaar geldig voor minderjarigen. Paspoorten bevatten een chip waarin ook uw vingerafdrukken zijn opgenomen. Deze vingerafdruk nemen wij bij het aanvragen van het paspoort op. Iedereen vanaf 14 jaar is verplicht zich te kunnen legitimeren.