Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Gesprek Wmo

  De gemeente is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Onder deze wet is ondersteuning geregeld zoals een woningaanpassing, een rolstoel of scootmobiel, vervoer, dagbesteding, beschermd wonen, opvang en individuele begeleiding. U kunt online een melding doen voor de Wmo.

 • Erkenning kind

  Een ongehuwde man kan het vaderschap officieel op zich nemen door het kind te erkennen. Door een kind te erkennen, neemt u het wettelijk ouderschap op u. Dit kan voor of na de geboorte van het kind. Als u het wettelijk ouderschap voor een kind op u neemt, betekent dit concreet: U bent verplicht om voor het kind te zorgen Het kind krijgt wederzijds erfrecht Het kind kan uw achternaam krijgen

 • Verhuizing melden

  Gaat u verhuizen? Meld dit niet later dan vijf dagen na de adreswijziging bij de gemeente waar u gaat wonen. Verhuist u binnen onze gemeente, dan blijft u natuurlijk ingeschreven. Alleen uw adres wordt gewijzigd.

 • Briefadres aanvragen

  Wanneer u geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, kunt u zich inschrijven op een briefadres (postadres). Dit is een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. Een briefadres mag geen postbusnummer zijn.

 • Trouwen / geregistreerd partnerschap

  Bent u van plan te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Meld dit dan bij de gemeente waar het huwelijk / geregistreerd partnerschap wordt voltrokken.

 • Vertrek naar het buitenland

  Gaat u emigreren of woont u meer dan acht maanden in een jaar in het buitenland? Dan meldt u dit bij uw huidige gemeente. Ook als de periode van acht maanden niet aaneengesloten is.

 • Naamgebruik wijzigen

  U gaat trouwen, scheiden of een partnerschap sluiten en wilt het gebruik van uw achternaam veranderen. Dat kan. Uw officiƫle achternaam (de naam waarmee u bent geboren) blijft hetzelfde, die houdt u altijd.

 • Eerste inschrijving in Nederland

  Komt u uit het buitenland en gaat u gedurende een half jaar tenminste vier maanden in Nederland wonen? Dan bent u verplicht zich in te schrijven in de BRP (Basisregistratie Personen) van de gemeente van vestiging. Ook personen die al eerder ingeschreven hebben gestaan, maar uitgeschreven zijn voor 1 oktober 1994, moeten een eerste inschrijving doen. Binnen vijf dagen na de vestiging in Nederland moet u zich persoonlijk aanmelden.

 • Starterslening

  Met de Starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van uw eerste huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen en: is uw eerste koopwoning toch haalbaar; heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten; is er een betrouwbaar vangnet dankzij NHG (National Hypotheek Garantie).