Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u hiervan aangifte doen bij de gemeente, niet bij de politie. U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat. Als u een (brom)fiets vindt, moet u hiervan melding maken bij de gemeente. Bent u uw fiets of bromfiets kwijt, dan kunt u op dinsdagen tussen 15.00 en 16.00 uur komen kijken of uw fiets op de Avri-werf (Industrieweg 4-6) in Tiel staat.

 • Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb)

  Gaat u een nieuw huis of bedrijfspand bouwen? Dan krijgt u te maken met de Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb). Deze wet zorgt voor meer toezicht en controle voor, tijdens en na de bouw. U leest er alles over in het digitale Omgevingsloket.

 • Vaststelling subsidie

  Heeft u subsidie ontvangen? In sommige gevallen moet u de subsidie laten vaststellen. Wat u hiervoor moet aanleveren leest u in de verleningsbrief die u heeft ontvangen. Op deze pagina kunt u de gevraagde stukken uploaden. Wij streven ernaar om binnen 6 weken reactie te geven.

 • Subsidie voor duurzame activiteiten

  Naast regelingen voor woningeigenaren en huurders heeft de gemeente ook een regeling voor verenigingen, vrijwilligersorganisaties, stichtingen en energiecorporaties of inwoners die een activiteit rondom vergroening en verduurzaming willen organiseren.

 • Sport

  De gemeente wil zoveel mogelijk actieve, gezonde en veerkrachtige inwoners krijgen en houden en stimuleert daarom (omni) sportverenigingen meer activiteiten te organiseren die hieraan bijdragen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Als u moeite hebt met lopen, kunt u misschien een Europese gehandicaptenparkeerkaart krijgen. Met deze gehandicaptenparkeerkaart mag u in de gemeente Tiel gratis parkeren op betaalde parkeerplaatsen in de binnenstad. Ook in de gebieden waar het vergunninghoudersparkeren is, mag u gratis parkeren. Alleen op de parkeerterreinen en de parkeergarage Westluidense Poort moet u betalen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

  Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een gereserveerde parkeerplaats bij uw woning. Bij uw parkeerplaats komt een verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

 • Begroting subsidie en bijzondere incidentele subsidie

  Past uw activiteit nergens bij? Dan kunt u in sommige gevallen een aanvraag doen voor een bijzondere incidentele subsidie.

 • Nadeelcompensatie (voorheen: planschade)

  Is de waarde van uw woning gedaald door een ruimtelijk plan van de gemeente? Bijvoorbeeld door het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan)? Dan heeft u misschien recht op een gedeeltelijke vergoeding in nadeelcompensatie (voorheen planschade).

 • Rijbewijs aanvragen

  Voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs maakt u een afspraak. Na ongeveer een week haalt u het rijbewijs persoonlijk af op het gemeentehuis. Een rijbewijs is meestal 10 jaar geldig.