Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Ongediertebestrijding

  Hebt u last van muizen, ratten, wespen, insecten of ander ongedierte? De gemeente bestrijdt alleen ongedierte op gemeentegrond, dus niet in uw huis. Meld overlast van ongedierte in de openbare ruimte bij ons. De gemeente kan dan beoordelen of het nodig is om maatregelen te nemen om een ratten- of muizenplaag te voorkomen.

 • Milieu, vergunning of melding

  Nieuwe bedrijven of bedrijven die uitbreiden of veranderen, vallen onder de werking van de Wet milieubeheer (Wm). Dit betekent dat een omgevingsvergunning moet worden verleend voor de activiteit 'milieu' of dat een melding in het kader van het Activiteitenbesluit moet worden ingediend.

 • Subsidie culturele activiteiten

  De gemeente wil ervoor zorgen dat Tiel zoveel mogelijk actieve en veerkrachtige inwoners krijgt en behoudt door middel van deelname aan cultuur. Ook wil de gemeente investeren in een levendige en aantrekkelijke stad en in de aantrekkingskracht en kwaliteit van het stadscentrum. Daarom verleent de gemeente subsidie voor culturele activiteiten die hieraan meehelpen.

 • Boom kappen

  Wilt u een boom op uw erf kappen of heeft u last van de overhangende takken van de boom van de buren? Houdt u er dan rekening mee dat voor het kappen van bomen bepaalde regels zijn.

 • Brandveiligheid, melding of vergunning

  Als u een gebouw of ander bouwwerk beheert, moet u een aantal maatregelen nemen om dat gebouw of bouwwerk brandveilig te gebruiken.