Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Eikenprocessierups

  Eikenprocessierupsen veroorzaken elk jaar overlast door hun brandharen. Uitroeiing van de eikenprocessierups is onmogelijk. Daarom wil de gemeente de overlast beperken. De bestrijding van de eikenprocessierups is afhankelijk van het gebied. De bestrijding vindt plaats bij bomen van de gemeente waar de eikenprocessierups de meeste overlast veroorzaakt.

 • Sociale wijkteams

  Voor hulp en ondersteuning en de aanvraag van Wmo-voorzieningen en voorzieningen Jeugdwet zoals huishoudelijke hulp, een rolstoel of jeugdhulp kunt u terecht bij het Sociaal Wijkteam.

 • Reizen met kinderen

  Reist u met kinderen naar het buitenland? Als het uw kinderen zijn maar u heeft een andere achternaam, of als het niet uw kinderen zijn, kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft bewijs nodig dat u met de kinderen mag reizen. U regelt het bij de Marechaussee.

 • Status bouw of sloop

  Als u bouwt met een omgevingsvergunning moet u bij de gemeente melden als u start met de werkzaamheden en als de werkzaamheden klaar zijn. Ook bij sloopwerkzaamheden moet u de status melden. Tijdens de afhandeling van de aanvraag van uw vergunning of melding krijgt u meer informatie over het melden van de status.

 • Afvalstoffenheffing

  Als inwoner van de gemeente Venlo betaalt u mee aan het ophalen en verwerken van huisvuil. Ook als u weinig of geen afval aanbiedt. Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen in Roermond (BsGW) voert de heffing uit voor de gemeente en behandelt bezwaren.

 • Vastgoed

  Gemeente Venlo is eigenaar van diverse bedrijfspanden en woonhuizen die u kunt kopen of huren. Ook heeft de gemeente bouwkavels te koop. Mogelijk kunt u ook kleine stukken openbare grond kopen of huren, als dit grenst aan uw eigen grond.

 • Kabels en leidingen in openbare grond

  Melden van, en vergunning of instemming aanvragen voor werkzaamheden aan kabels en leidingen in de openbare grond doet u via de website MOOR. U vindt daar ook de regels en voorwaarden.

 • Zorgsignalen (Wmo 2015 en Jeugdwet)

  Twijfelt u of de juiste kwaliteit van zorg geleverd wordt of denkt u dat er iemand fraudeert? Meld dit bij de gemeente. Dit kan gemakkelijk en snel en als u wilt ook anoniem.