Zoekresultaat 1 - 10 van 135 resultaten

 • Громадяни третіх країн з України

  З 4 вересня 2023 року біженці з тимчасовим посвідченням (дозволом) на проживання в Україні більше не матимуть тимчасового захисту в Нідерландах . Як громадянин третьої країни, ви можете попросити притулку в Нідерландах у статусі біженця, подати заяву на отримання дозволу на проживання або, в разі подання заяви на виїзд до 1 серпня 2023 року, отритмати 2 000 євро на зворотну дорогу.

 • ZandvoortPas

  Als u een laag inkomen hebt, kunt u de ZandvoortPas aanvragen. Hiermee krijgt u onder andere korting op sporten, winkels en musea. Met de pas vraagt u ook gemakkelijk andere vergoedingen, toeslagen en bijzondere bijstand aan. U kunt de ZandvoortPas direct zelf aanvragen. Het is ook mogelijk om dit samen met het sociaal wijkteam te doen. U kunt meerdere regelingen tegelijk aanvragen. Als u vragen hebt over uw aanvraag, kunt u met ons bellen. Dat kan op werkdagen van 8.30 uur tot 12.00 uur. Vraag naar team Minima.

 • Verhuizen naar Nederland

  Komt u vanuit het buitenland in Zandvoort wonen en bent u van plan langer dan 4 maanden te blijven? Dan schrijft u zich binnen 5 dagen na aankomst in. Dit doet u bij de centrale balie. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Studietoeslag

  Als je door een medische beperking niet kunt werken naast je studie, kun je extra geld krijgen voor je studiekosten. Je kunt deze studietoeslag alleen krijgen als je geen Wajong-uitkering hebt. Je kunt meerdere regelingen aanvragen.

 • Lening voor aankoop 1e huis

  U kunt bij ons een starterslening aanvragen als u in Zandvoort voor het eerst een woning wilt kopen, maar niet voldoende inkomen hebt. Deze lening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en uw maximale hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 • Leefgeld

  U kunt leefgeld aanvragen als u als Oekraïense vluchteling bij een gastgezin of opvangplek van de gemeente verblijft en geen inkomsten hebt. U moet zich daarvoor eerst officieel inschrijven in onze registratie persoonsgegevens (BRP). Daarna vraagt u leefgeld aan, bijvoorbeeld voor eten, kleding en andere kosten. Verblijft u bij een gastgezin, dan krijgt u ook een woontoeslag. Die is bedoeld voor de kosten die uw gastgezin maakt. U kunt leefgeld aanvragen bij het informatiepunt van het Rode Kruis.

 • Inkomsten en wijzigingen doorgeven bij uitkering

  Hebt u een uitkering en krijgt u daar andere inkomsten bij? Zoals een tijdelijk salaris, een erfenis of eenmalige pensioenuitkering? Dan bent u verplicht dit te melden. Ook wijzigingen in uw woonsituatie geeft u aan ons door. Zoals een verhuizing, als u gaat samenwonen, geboorte van een kind of uitschrijving van iemand op uw adres. U vult de verklaring online in, iedere maand voor de 15e van die maand.

 • Bedrijf starten vanuit uitkering

  Als u een WW- of bijstandsuitkering ontvangt en een bedrijf start, stopt uw uitkering. Daarvoor in de plaats kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Wij vullen het inkomen van uw gezin dan weer aan tot bijstandsniveau. Ook een lening voor startkapitaal is mogelijk. Voor het aanvragen hiervan hebt u een ondernemingsplan nodig. Bel ons voor een afspraak.

 • Overlast van dieren en ongedierte

  Overlast van ratten en kakkerlakken meldt u online. Om een plaag te voorkomen, gaat Spaarnelanden aan de slag met de bestrijding. Ander ongedierte moet u zelf bestrijden. Op de website van Spaarnelanden staan tips om dit te doen. Meeuwen op en rond uw dak hoeft u niet bij ons te melden, u kunt een gespecialiseerd bedrijf wering op uw dak laten aanbrengen.

 • Bijzondere bijstand

  Hebt u onverwacht hoge kosten die u niet kunt betalen? Bijvoorbeeld voor een advocaat, bril, nieuwe koelkast of verhuizing. Als u een laag inkomen hebt en weinig vermogen, dan kunt u een vergoeding aanvragen. Dit noemen we bijzondere bijstand. Vraagt u voor het eerst bijzondere bijstand aan, zonder hulp? Neem dan gerust contact met ons op.