Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

 • Iets anders melden over de openbare ruimte

  U wilt ons iets melden over de openbare ruimte, maar u vindt niet het juiste onderwerp. Laat het ons weten als er iets kapot is, niet werkt of ontbreekt.

 • Bezwaar tegen parkeerboete

  Als u van ons een parkeerboete krijgt, dan hebt u niet of te weinig parkeergeld betaald. U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met de boete. Omdat parkeergeld eigenlijk parkeerbelasting is en de boete een naheffing, dient u schriftelijk uw bezwaar in bij Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid. Doe dit binnen 6 weken nadat u de parkeerboete hebt ontvangen.

 • Ontheffing openingstijden horeca

  U hebt een ontheffing nodig als u met uw horecazaak wilt afwijken van de toegestane openingstijden. Het gaat dan om openingstijden tijdens het hele jaar. Als eigenaar van een strandpaviljoen kunt u alleen een ontheffing aanvragen voor een bijzondere gelegenheid. U vraagt de ontheffing aan door ons een mail te sturen.

 • Uitweg- of inritvergunning

  Als u een uitweg of inrit wilt aanleggen heeft u daarvoor een vergunning nodig. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. U kunt een uitweg- of inritvergunning aanvragen bij het Omgevingsloket. Nadat u een aanvraag hebt ingediend krijgt u meestal binnen 8 weken bericht over de uitkomst.

 • Schadevergoeding na planschade

  Loopt u of uw bedrijf door een ruimtelijk plan van de gemeente financiële schade op, dan kunt u soms een tegemoetkoming krijgen. Bijvoorbeeld als door een nieuw of gewijzigd bestemmingsplan uw huis, bedrijfspand of grond minder waard wordt. Of uw inkomsten omlaag gaan. U vraagt de tegemoetkoming schriftelijk aan. Mail ons uw gegevens, dan sturen wij u het aanvraagformulier. Schadevergoeding voor planschade aanvragen is een lang traject. Meestal hoort u de beslissing binnen 1 jaar.

 • Bodeminformatie

  Als verkoper van een huis of pand bent bent u verplicht een geïnteresseerde koper te informeren over de kwaliteit van de bodem. En als koper hebt u daar misschien vragen over. Bijvoorbeeld of er vroeger een bedrijf stond dat mogelijk verontreiniging heeft veroorzaakt. Als (ver)koper, makelaar of taxateur kunt u online een omgevingsrapportage opvragen. Dat is een rapport waarin staat of er gegevens beschikbaar zijn over bodemverontreiniging. Deze omgevingsrapportage vraagt u aan bij Omgevingsdienst IJmond.

 • Welstandscommissie

  De Welstandscommissie adviseert het College van B en W over het uiterlijk van gebouwen en de gebouwde omgeving.

 • Aanbestedingen en inkoopvoorwaarden

  Als u zaken met ons wilt doen, dan kunt u zich inschrijven op opdrachten en Europese aanbestedingen. Deze publiceren wij op tenderned.nl. Als ondernemer of leverancier hebt u te maken met onze inkoopvoorwaarden.

 • Kapvergunning

  Als u een grote boom wilt kappen of flink wilt snoeien, hebt u vaak een omgevingsvergunning nodig. Omgevingsdienst IJmond verleent deze vergunning en behandelt uw aanvraag.

 • Registratie staand wantvissen

  Wilt u recreatief staand wantvissen voor de kust van Zandvoort? Dan kunt u hiervoor een registratie bij ons aanvragen. Dit moet u uiterlijk 1 november doen, voorafgaand aan het jaar dat u van de registratie gebruik wilt maken.