Zoekresultaat 1 - 10 van 14 resultaten

 • Demonstratie of betoging

  Als u een demonstratie of betoging wilt houden, moet u dit melden. U doet deze melding online met het formulier ‘Melden demonstratie, manifestatie of betoging’. U logt in met DigiD (als inwoner) of eHerkenning (als bedrijf). U meldt de demonstratie of betoging minimaal 48 uur (2 hele werkdagen) van tevoren. Werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, behalve nationale feestdagen. Onderstaande tabel geeft aan wanneer u de melding uiterlijk moet doen. Zit er tussen de dag van melden en de betoging een nationale feestdag? Dan meldt u de betoging een dag eerder.

 • Kabels en leidingen

  Gaat uw bedrijf kabels en leidingen leggen in de openbare grond van de gemeente Zutphen? Alleen de gemeente zelf, en nuts- en telecombedrijven mogen dit laten doen. U moet altijd vooraf instemming vragen. Zo werkt het Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

 • Nieuwe rioolaansluiting op bestaande riolering

  Wilt u een woning aansluiten op het bestaande gemeenteriool? Dan kunt u een aansluiting aanvragen. Hoe werkt het? U kunt een aansluiting aanvragen als u de eigenaar bent van de woning. Ook kunt u iemand opdracht geven de aansluiting voor u aan te vragen. Let op: binnen een uitbreidings- en inbreidingsgebied vraagt de ontwikkelaar van het gebied de aansluiting aan. U hoeft als eigenaar van de woning niets te doen. De kosten voor de aansluiting zijn al meegerekend in de grondprijs.

 • Bijstand voor ondernemers

  Heeft u hulp nodig vanwege het coronavirus? De economische impact van het coronavirus is groot, ook in Zutphen. We hebben een speciale pagina ingericht voor al uw vragen.

 • Reageren op een besluit van de gemeente

  Wij nemen veel besluiten. Die besluiten kunnen gevolgen hebben voor u. Wilt u reageren op een besluit dat wij willen nemen of genomen hebben? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt een zienswijze indienen als wij nog een besluit gaan nemen. U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met een besluit van de gemeenteraad, van het college van burgemeester en wethouders of van de burgemeester. U kunt in beroep gaan bij de rechtbank als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar?

 • Gedenkteken of grafsteen

  Veel nabestaanden willen op een graf een gedenkteken of grafsteen plaatsen. Voor een gedenkteken op een graf, een monument of andere vorm van grafbedekking hebt u een vergunning of toestemming van de gemeente nodig. Meestal vraagt de steenhouder of leverancier de vergunning voor het gedenkteken aan. U kunt ook zelf een vergunning Gedenkteken aanvragen. Een gedenkteken moet voldoen aan een aantal voorwaarden.

 • Watervergunning of werkzaamheden melden

  Voor werkzaamheden in de buurt van een watergang of waterkering, of voor het lozen of onttrekken van water, heeft u een watervergunning nodig. Soms hoeft u de activiteit alleen te melden.

 • Aansprakelijk stellen gemeente

  Heeft u schade opgelopen door iets dat de gemeente gedaan heeft? Of juist niet gedaan heeft? U kunt de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

 • Reclame plaatsen

  Wilt u een reclamebord, opschrift, ruitbeplakking, vlag, naamsaanduiding of andere reclame-uiting plaatsen? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Vooradvies Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt u een vooradvies aanvragen.

 • Financiële hulp voor stoppende zelfstandig ondernemers

  Wilt u stoppen met uw onderneming en komt u daardoor in financiële problemen? Dan kunt u afhankelijk van uw leeftijd een Bbz of IOAZ uitkering krijgen. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen.