Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

 • Demonstratie of betoging

  Als u een demonstratie of betoging wilt houden, moet u dit melden. U doet deze melding online met het formulier ‘Melden demonstratie, manifestatie of betoging’. U logt in met DigiD (als inwoner) of eHerkenning (als bedrijf). U meldt de demonstratie of betoging minimaal 48 uur (2 hele werkdagen) van tevoren. Werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, behalve nationale feestdagen. Onderstaande tabel geeft aan wanneer u de melding uiterlijk moet doen. Zit er tussen de dag van melden en de betoging een nationale feestdag? Dan meldt u de betoging een dag eerder.

 • Kabels en leidingen

  Gaat uw bedrijf kabels en leidingen leggen in de openbare grond van de gemeente Zutphen? Alleen de gemeente zelf, en nuts- en telecombedrijven mogen dit laten doen. U moet altijd vooraf instemming vragen. Zo werkt het Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

 • Bouwen of verbouwen

  Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor zijn de bouwregels veranderd. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

 • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is er voor mensen die zich op een bijzondere of uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.Denk hierbij aan:

 • Bomen kappen

  Bent u van plan om één of meerdere bomen te kappen of drastisch te snoeien? En bent u eigenaar van die boom? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. De eigenaar van de boom kan een vergunning aanvragen.Meest voorkomende situatieBent u eigenaar van een huis met tuin in de bebouwde kom en wilt u een boom kappen in uw tuin? U hoeft geen vergunning aan te vragen als:

 • Buitenlands rijbewijs omwisselen

  Heeft u een buitenlands rijbewijs en woont u in Nederland? Dan mag u eerst nog tijdelijk in Nederland rijden. Daarna moet u het rijbewijs omwisselen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de gemeente. Een keuringsarts bepaalt na medisch onderzoek of u voldoet aan de voorwaarden. De kaart die u in Nederland krijgt, is een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hij is geldig in alle landen van de Europese Unie.BestuurderskaartEen bestuurderskaart staat op naam. U hoeft dus geen eigen auto te hebben om de kaart aan te kunnen vragen. Er hoeft ook geen kenteken op de kaart te staan. U moet wel een rijbewijs hebben.

 • Klachten over behandeling door ambtenaar of bestuurder

  Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Of vindt u dat u niet behoorlijk behandeld bent door een medewerker of bestuurder? U kunt hierover een klacht indienen.Zo werkt hetU kunt een klacht indienen als u vindt dat een persoon u onbehoorlijk heeft behandeld. Een klacht over de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, kunt u doorgeven op de pagina Meldingen.U kunt uw klacht op 2 manieren indienen:

 • Ecopremie bedrijventerrein Revelhorst 3

  Gaat u uw bedrijf vestigen op bedrijventerrein Revelhorst 3? Dan kunt u korting krijgen per gekochte vierkante meter bedrijfskavel als u duurzame maatregelen neemt voor het nieuwe bedrijfspand.

 • Gemeentepolis zorgverzekering

  De gemeente Zutphen heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen een Gemeentepolis. Met deze zorgverzekering helpen wij u om uw zorgkosten te verlagen. De zorgverzekering is afgesloten bij Aevitae.Wilt u overstappen naar de Gemeentepolis van Aevitea? Vanaf 15 november kunt u dit doen via www.gezondverzekerd.nl. U kunt ook telefonisch een afspraak maken met ons, dan helpen wij u bij het overstappen. U kunt bellen naar 14 0575.