Zoekresultaat 1 - 10 van 68 resultaten

 • Demonstratie of betoging

  Als u een demonstratie of betoging wilt houden, moet u dit melden. U doet deze melding online met het formulier ‘Melden demonstratie, manifestatie of betoging’. U logt in met DigiD (als inwoner) of eHerkenning (als bedrijf). U meldt de demonstratie of betoging minimaal 48 uur (2 hele werkdagen) van tevoren. Werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, behalve nationale feestdagen. Onderstaande tabel geeft aan wanneer u de melding uiterlijk moet doen. Zit er tussen de dag van melden en de betoging een nationale feestdag? Dan meldt u de betoging een dag eerder.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u verkopen vanuit een kraam of wagen op een standplaats op of aan de (openbare) weg? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

 • Kabels en leidingen

  Gaat uw bedrijf kabels en leidingen leggen in de openbare grond van de gemeente Zutphen? Alleen de gemeente zelf, en nuts- en telecombedrijven mogen dit laten doen. U moet altijd vooraf instemming vragen. Zo werkt het Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

 • Exploitatievergunning voor horeca

  Horecabedrijven hebben een exploitatievergunning nodig voor het runnen van bijvoorbeeld een restaurant, café, cafetaria, sportkantine, buurthuis of discotheek.

 • Bouwen of verbouwen

  Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor zijn de bouwregels veranderd. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

 • Ontheffing parkeren centrum en blauwe zone

  Bent u aan het werk in het centrum of in een blauwe zone? Dan kunt u een ontheffing parkeren aanvragen.

 • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is er voor mensen die zich op een bijzondere of uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.Denk hierbij aan:

 • Subsidie voor afkoppelen regenwater van riolering

  Neemt u maatregelen om ervoor te zorgen dat regenwater niet meer naar de riolering gaat? Maar bijvoorbeeld naar uw tuin of een regenton? Dan kunt u misschien subsidie krijgen.

 • Bomen kappen

  Bent u van plan om één of meerdere bomen te kappen of drastisch te snoeien? En bent u eigenaar van die boom? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. De eigenaar van de boom kan een vergunning aanvragen.Meest voorkomende situatieBent u eigenaar van een huis met tuin in de bebouwde kom en wilt u een boom kappen in uw tuin? U hoeft geen vergunning aan te vragen als:

 • Ontheffing parkeerverbod

  Met een ontheffing parkeerverbod mag u, als dit voor werkzaamheden nodig is, buiten de parkeervakken parkeren.