Zoekresultaat 1 - 10 van 12 resultaten

 • Hulp bij invullen formulieren

  Heeft u moeite met het invullen van formulieren of heeft u geen idee waar u mogelijk recht op heeft en wat u aan kunt vragen? Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet u vaak (digitaal) een aanvraagformulier invullen. Dat is soms een hele klus, waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken. Ook het lezen van formele brieven is voor…

 • Buurtidee

  Heeft u een wens of een leuk idee voor uw straat, buurt of wijk? Bijvoorbeeld samen met de buren de straat opknappen, een buurtfeest of een spelletjesmiddag voor de kinderen? Dan kunt u een financiële vergoeding aanvragen van maximaal € 2.500 om uw plan uit te voeren. Meld online uw buurtidee aan. Omdat we veel aanvragen hebben binnengekregen is het…

 • Inkomens- en vermogensgrenzen

  Om te bepalen of iemand recht heeft op een minimaregeling, is een maximumgrens voor het inkomen en vermogen vastgelegd. De inkomens- en vermogensgrenzen gelden voor alle minima-voorzieningen, zoals Regeling Meedoen, Kindpakket in natura, Individuele inkomenstoeslag, Bijzondere bijstand, Bijzondere bijstand en eigen risico zorgverzekering en Bijzondere bijstand voor kosten rechtsbijstand.

 • Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

  U kunt plannen en tekeningen van bestaande en nieuwe bouwwerken opvragen en bekijken.

 • Omgevingsvergunning

  Als u in of om uw woning of bedrijf gaat bouwen, verbouwen of iets in uw omgeving wil veranderen, dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig.

 • Hulp bij vervoer naar school (Leerlingenvervoer)

  Als uw kind niet zelfstandig naar school kan, is er voor uw kind leerlingenvervoer. Bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan uw kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. U vraagt het leerlingenvervoer bij ons aan. Voor elk schooljaar moet u een nieuwe aanvraag doen.

 • Wmo uitgelegd

  De Wmo 2015 is een landelijke wet. Wmo is een afkorting en staat voor: Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld om inwoners hulp te bieden. Door deze hulp kunnen inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en mee doen in de maatschappij.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  U heeft een tijdelijke alcoholvergunning (tapontheffing) nodig als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement dat niet op het terrein van uw eigen horecagelegenheid plaatsvindt. Denk bijvoorbeeld aan een bestaand terras dat u groter maakt voor het evenement. Of als u alcohol wilt schenken in een park of aan een plein.

 • Zorgpolis voor minima 2024

  De gemeente biedt samen met Zorgverzekeraar CZ en Zorgverzekeraar DSW een zorgpolis aan voor inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen.

 • Woning zoeken met urgentie

  Als u snel een (andere) woning nodig heeft, kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Hiervoor gelden strenge regels. Met een urgentieverklaring kunt u voorrang krijgen op een sociale huurwoning.