Zoekresultaat 1 - 10 van 192 resultaten

 • Melding ongewoon voorval

  Een ongewoon voorval is een situatie binnen uw bedrijf waarbij sprake is van milieuschade of het dreigen daarvan. Voorbeelden van ongewone voorvallen zijn: brand, explosie, ongevalstoring in het productieproces of storing in de voorzieningen.

 • Stimuleringsregeling Inzet conciërges

  De gemeente Arnhem stimuleert schoolbesturen in het primair onderwijs om conciërges in te zetten op hun scholen. Daarvoor kunnen zij subsidie vragen. 

 • Terrasvergunning

  Als u bij uw horecabedrijf een terras wilt plaatsen, heeft u in de meeste gevallen een terrasvergunning nodig.

 • Kindgebonden budget (Kindertoeslag)

  Het kindgebonden budget is een bijdrage van de overheid voor de kosten van uw kinderen. De bijdrage wordt uitgekeerd via de Belastingdienst.

 • Plakplaatsen commerciële evenementen

  { "@context": "https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{ "@type":"Question", "name":"Mag ik mijn evenementenposter overal in Arnhem ophangen?", "acceptedAnswer":{ "@type":"Answer", "text":"Nee, het is verboden om posters buiten de aangewezen plakplaatsen te plakken. In Arnhem zijn er plakplaatsen voor commerciële doeleinden en voor vrije meningsuiting, en alleen op deze plaatsen is het toegestaan om posters op te hangen."}},{ "@type":"Question","name":"Hoe kan ik meer plakplaatsen voor mijn commerciële evenement aanvragen?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Als u meer plakplaatsen voor commerciële evenementenreclame wilt, moet u toestemming vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Ook moet u een omgevingsvergunning bouwen aanvragen en een welstandstoets doorstaan voordat u extra plakplaatsen kunt plaatsen."}}]} Plakplaatsen voor commerciële evenementenreclame zijn bedoeld voor aankondigingen van evenementen in Arnhem. In Arnhem zijn 15 van dit soort plakplaatsen, onder andere rondom de Korenmarkt en de Rijnhal.

 • Vooroverleg omgevingsvergunning

  Heeft u te maken met een complexe aanvraag of zijn de kaders naar aanleiding van een oriënterend gesprek niet geheel helder, dan is het raadzaam om voorafgaand aan een vergunningaanvraag een vooroverleg in te dienen.

 • Proef met fietsvlonders

  In sommige wijken zetten Arnhemmers hun fiets noodgedwongen op straat omdat ze geen plek hebben om de fiets te stallen. We willen de (smalle) stoepen vrij houden van fietsen. Daarom doen we een proef met fietsvlonders.

 • LCD-schermen

  LED-schermen en LCD-schermen zijn grote platte televisies waarop bewegende beelden worden vertoond.

 • Ontheffing verkeersregels

  Als u met uw voertuig moet rijden of parkeren op een plek waar dat niet mag, of op een andere manier de Wegenverkeerswetgeving moet overtreden, heeft u een Ontheffing van de Verkeersregels nodig.

 • Legalisatie handtekening

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, dan kunt u deze laten legaliseren.