Zoekresultaat 1 - 10 van 188 resultaten

 • Dierenleed melden

  Bij meldpunt 144 Red een dier meldt u mishandeling of verwaarlozing van dieren. Is een dier in acute nood of gewond, bel dan meteen 144. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert.

 • Inkoop en aanbesteding

  Bij onze gemeente zijn de verschillende teams verantwoordelijk voor hun inkopen. Inkoopmedewerkers bieden ondersteuning en geven advies bij inkoop- en aanbestedingstrajecten.

 • Individuele studietoeslag

  Studietoeslag voor studenten met een beperking aanvragen Krijgt de student studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren? En kan de student niet bijverdienen door een chronische ziekte of handicap? Dan kan de student misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente.

 • Stookontheffing

  U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht. Bijvoorbeeld voor een paasvuur, vreugdevuur of als u hout of groenafval verbrandt. Hiervoor vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente. U hoeft geen ontheffing te vragen als u vuur maakt met kaarsen, fakkels, vuurkorven, terrashaarden of als u een vuur stookt om te koken, bakken en braden, zoals bij…

 • Bijstandsuitkering aanvragen

  Heeft u tijdelijk geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u zich melden voor de aanvraag van een bijstandsuitkering. Dit doet u via telefoonnummer 14 0344 op werkdagen tussen  9.00 uur en 12.00 uur. U vraagt naar het sociaal team. Schrijf u eerst in als werkzoekende bij het UWV via Werk.nl.

 • Verhuizen in en naar de gemeente Buren

  Uw verhuizing geeft u online door als u naar of binnen de gemeente Buren verhuist. Dit kan vanaf 28 dagen van tevoren tot uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent. U heeft hiervoor DigiD nodig. Verhuist u naar een andere gemeente, geef uw verhuizing dan bij uw nieuwe woongemeente door. Komt u liever naar het gemeentehuis om uw verhuizing door…

 • Kwijtschelding belastingen aanvragen

  Als u een minimum inkomen heeft kunt u mogelijk gehele of gedeeltelijke kwijtschelding krijgen voor de aanslag Onroerende-zaakbelastingen (OZB).

 • Landschap in de gemeente Buren

  De gemeente Buren behoort tot het Nationaal Landschap Rivierengebied. Dat wil zeggen dat het een bijzonder landschap is, met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie. En daar zijn we trots op! We willen dat landschap dan ook zo veel mogelijk behouden en versterken. Zodat iedereen in de gemeente kan blijven genieten van dit bijzondere landschap. Wilt u…

 • Zwemwater

  Gemeente Buren kent een aantal locaties waar gezwommen kan worden in open water. De provincie Gelderland en het Waterschap rivierenland controleren de kwaliteit van dit water en geven advies of u hier kunt zwemmen. Op de website www.zwemwater.nl vindt u een kaart met een overzicht van de locaties waar u kunt zwemmen.

 • Blijverslening

  Zo lang mogelijk blijven wonen in uw huis en in de buurt waar u iedereen kent. Dat willen we allemaal. Soms is het nodig om uw huis daarvoor aan te passen, zodat u comfortabel en veilig kunt blijven wonen in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer voorzien van alle gemakken of het creëren van een slaapkamer op de begane…