Zoekresultaat 1 - 10 van 53 resultaten

 • Afval wegbrengen naar milieustraat

  De milieustraat is in Terheijden, Zeggelaan 131 - 133. Hier kunt u de meeste soorten afval inleveren. Voor sommige afvalsoorten moet u betalen, sommige kunt u gratis wegbrengen. Als bedrijf kunt u niet terecht bij de milieustraat. U sluit een contract af met een erkend afvalinzamelingsbedrijf.

 • Omgevingsvergunning

  Wilt u iets bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Een evenement organiseren of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het omgevingsloket van de Rijksoverheid. U mag ons ook bellen of uw vraag per e-mail stellen.

 • Evenement organiseren

  Om evenementen goed te organiseren, is een goede voorbereiding nodig. Denk bij een evenement aan een buurtfeest, braderie, optocht, tentfeest, kermis of herdenking. Een evenement is pas geslaagd als het goed en veilig verloopt. Daarom hoort het aanvragen van een evenementenvergunning of het melden van een klein evenement daar ook bij. Wij als gemeente helpen u hier graag bij.

 • Leegstaande woonruimte verhuren

  Staat uw woning te koop en leeg? Of staat uw woning te koop en gaat u (bijna) verhuizen en wilt u uw woning niet leeg laten staan. Met een vergunning kunt u de woning tijdelijk verhuren. Een vergunning voor tijdelijk verhuren via de Leegstandswet kunt u aanvragen bij de gemeente Drimmelen. Voor een aanvraag voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandswet kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.

 • Leerlingenvervoer

  Als uw kind niet zelfstandig naar school kan dan komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage in de reiskosten of aangepast vervoer.

 • Naamgebruik

  Gaat u trouwen, uw partnerschap laten registreren of scheiden? U kunt bij de gemeente aangeven hoe overheidsinstanties u voortaan kunnen aanschrijven.

 • Trouwen

  Heeft u een trouwdatum, tijd en locatie in gedachte, dan kunt u deze hier reserveren met DigiD. De aangifte (voorheen ondertrouw) is zo ook meteen geregeld. Houd uw kopieën legitimatiebewijs, en die van uw getuigen bij de hand. Hierna ontvangt u een bevestigingsbrief en de rekening. Als uw huwelijk in één van onze vaste externe trouwlocaties plaatsvindt, raadpleeg dan vooraf de locatie op beschikbaarheid. Reserveren kan binnen 12 maanden van het huwelijk, is uw huwelijksdatum op een latere datum, neem dan contact op met ons op 140162.

 • Gratis trouwen

  Voor onze inwoners is het mogelijk op maandagochtend om 9.00 uur of 9.15 uur een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap (GP) te laten voltrekken. Door het huwelijk of GP te reserveren met DigiD is de aangifte van het huwelijk (voorheen ondertrouw) ook meteen geregeld. Houd uw kopieën legitimatiebewijs en die van uw 2 getuigen bij de hand. Hierna ontvangt u een bevestigingsbrief. Bij het huwelijk of GP komt u met uw 2 getuigen, meer gasten zijn niet toelaatbaar in de kleine spreekkamer.

 • Afvaltarieven 2024

  Het tarief voor het ledigen van de mini-containers bestaat uit twee delen. U betaalt een vast tarief dat voor ieder huishouden hetzelfde is. Daarnaast betaalt u voor elke keer dat u uw minicontainer/emmer aanbiedt voor lediging. De hoogte van dit laatste bedrag heeft u dus enigszins zelf in de hand. Goed scheiden van afval loont!

 • Uitkering van de gemeente - bijstand

  U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u geen recht hebt op een andere uitkering en onvoldoende inkomen of vermogen hebt om van te leven. De aanvraag voor een bijstands- of IOAW-uitkering doet u bij uw gemeente. De gemeente bepaalt of u een uitkering krijgt. Als u vóór 1965 bent geboren en de volledige WW periode hebt doorlopen, komt u in aanmerking voor een IOAW-uitkering. In afwijking van de bijstandsregels geldt voor de IOAW geen vermogensgrens.