Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

 • Vrijstelling overschrijding geluidsnorm aanvragen

  Organiseer je als organisatie of bedrijf een festiviteit op je eigen terrein en verwacht je dat het geluid te hard is volgens de voorschriften? En is je organisatie of bedrijf volgens de Wet Milieubeheer een inrichting? Check dit via het stappenplan op infomil.nl. Is dit zo? Vraag dan minimaal 2 weken van tevoren vrijstelling aan door een kennisgeving incidentele festiviteit te doen.

 • Collecteren of werven

  Collecteren: Meld je collecte of vraag een vergunning hiervoor aan via het online formulier. Werven: Het werven van leden of donateurs doe je via het online formulier voor donateurs-of klantenwerving.  Wil je collecteren of werven in een bepaalde week? Stuur dan een e-mail naar apv@eindhoven.nl. Na ontvangst van je e-mail nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

 • Klein kansspel melden en verantwoorden

  Wanneer je als vereniging een klein kansspel wilt organiseren, meld je dat bij ons. Er is sprake van een kansspel als een deelnemer geen (overwegende) invloed kan uitoefenen op de uitslag. Het lot bepaalt dus wie een prijs wint. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn kienen, bingo, het vogelpiekspel en het rad van avontuur. Je meldt het kansspel 14 dagen van tevoren. Binnen 14 dagen na afloop stuur je ter verantwoording de eindafrekening op.

 • Ontheffing schenken zwak- alcoholhoudende dranken

  Wanneer je tijdens een evenement op openbaar terrein, bijvoorbeeld een weg, zwak- alcoholhoudende drank wilt schenken, heb je een ontheffing nodig. Vraag de ontheffing tenminste 4 weken voor het evenement bij ons aan.

 • Loterij organiseren

  Wil je als vereniging een loterij organiseren waaraan publiek deelneemt? Vraag dan een loterijvergunning aan. Je krijgt alleen een vergunning als de opbrengsten van de loterij voor minimaal 40% worden besteed aan een goed doel. Voorbeelden hiervan zijn: Het kopen van nieuwe muziekinstrumenten door een muziekvereniging; De renovatie van het dak van een kerkgebouw.

 • Gebruik elektriciteit tijdens evenement of markt

  Om evenementen, markten of andere activiteiten van stroom te kunnen voorzien, staan in de stad evenementen- en marktkasten. Ook wel elektrakasten of stroomkasten genoemd. Om zo’n stroomaansluiting te gebruiken heb je een activeringspas nodig. Je vraagt deze pas aan door je te registreren bij easypowersupply.nl.

 • Melding of vergunning milieubelastende activiteiten

  Als je een bedrijf start of de uitvoering van je bedrijf verandert, kan dat gevolgen hebben voor het milieu. De Rijksoverheid heeft regels opgesteld voor bedrijven om de milieubelasting te beperken. Is er bij jouw bedrijf sprake van een inrichting? Dat check je via het stappenplan op infomil.nl. Is dat inderdaad zo, ga dan na of een melding of vergunning nodig is. Gebruik hiervoor de vraagboom op de website van het Activiteitenbesluit Intermodule (AIM), aimonline.nl.

 • Alcoholwetvergunning

  De alcoholwetvergunning is bedoeld voor horecabedrijven die tegen betaling alcoholhoudende drank schenken (voor gebruik ter plaatse) zoals een restaurant, café of een paracommercieel horecabedrijf zoals een sportkantine of verenigingsgebouw. De alcoholwetvergunning is ook bedoeld voor slijtersbedrijven die alcoholhoudende drank verstrekken (in gesloten verpakking) voor gebruik elders dan ter plaatse.

 • Gebruik openbare ruimte

  Wil je tijdelijk een object in de openbare ruimte plaatsen? Dan heb je een vergunning gebruik openbare ruimte nodig.

 • Bedrijf starten

  Ben je een startende ondernemer en heb je vragen over huisvesting of het bestemmingsplan? Of wil je meer weten over financiering of welke vergunningen je nodig hebt? We kunnen je hierin adviseren en begeleiden. Stuur voor meer informatie een e-mail naar ondernemersplein@eindhoven.nl. Als je plannen hebt met jouw pand of onderneming kan het Team Transformatie Centrumgebieden je wellicht van dienst zijn.