Zoekresultaat 1 - 10 van 58 resultaten

 • Ventvergunning

  Voor de verkoop van artikelen of voor het aanbieden van diensten op straat of huis-aan-huis hebt u een ventvergunning nodig. Deze vraagt u online aan. Let op: u heeft een DigiD nodig om het aan te vragen.

 • Bezoekersregeling parkeren

  Woont u in de binnenstad, dan kan uw bezoek gemakkelijk parkeren tegen een goedkoper tarief. Deze bezoekersregeling vraagt u digitaal aan.

 • Ontheffing aanvragen optreden straatartiest

  Wilt u als straatartiest optreden op de openbare weg? Bijvoorbeeld als muzikant, straatfotograaf, tekenaar of filmer? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Starterslening

  Op 1 maart 2021 is de pilot voor de starterslening gestart. Op 23 februari 2023 heeft de gemeenteraad besloten deze startersregeling voort te zetten en te verruimen. Hiermee wil gemeente Gorinchem jongeren de kans geven om sneller een eerste eigen huis te kopen. 

 • Incidentele festiviteit melden

  U mag een aantal keer per jaar een festiviteit organiseren voor uw horecabedrijf of recreatiebedrijf. Bijvoorbeeld:

  • een muziekoptreden in een café
  • een feest samen met andere horeca
  • een personeelsfeest van uw horecabedrijf

 • Begraven of cremeren

  Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet.

  Om een plek op een gemeentelijke begraafplaats te mogen gebruiken, moet u een graf kopen of huren. Meestal doet de uitvaartverzorger dit voor u.

 • Parkeervergunning bedrijven verlengen

  U ontvangt van de gemeente een brief en/of melding in het online parkeerloket dat u uw parkeervergunning kunt verlengen. Dit krijgt u alleen als uw gegevens hetzelfde zijn gebleven, zoals o.a. uw adres en/of tenaamstelling bij de RDW. 

  Een verlenging staat ongeveer twee weken voor de afloop van uw huidige parkeervergunning klaar in het online parkeerloket. Ziet u niet de optie om te verlengen, bel dan naar het KCC via telefoonnummer 140183.

 • Subsidie culturele evenementen

  Organiseert u een evenement dat bijdraagt aan het culturele klimaat in Gorinchem? Dan kunt u een aanvraag doen voor een subsidie culturele evenementen en projecten.

  Deze subsidie is bedoeld om een goed cultureel aanbod van evenementen te maken voor alle inwoners van de gemeente Gorinchem.

 • Stimuleringssubsidie winkelgebied

  Gorinchem wil de ontwikkeling van een compact winkelgebied en een levendig centrum stimuleren. Want in een compact centrum voorkom je bijvoorbeeld leegstand. En functies zoals winkels, horeca, cultuur of wonen zijn meer geconcentreerd.

  Ondernemers en pandeigenaren in een bepaald gebied kunnen daarom een stimuleringssubsidie aanvragen om hun winkel te verhuizen, of hun pand van functie te veranderen of te verbeteren. Het kaartje van deze gebieden vindt u onder Beleid en regelgeving  in 'Nadere regels winkelgebied Gorinchem 2022'.

  Er zijn vier soorten stimuleringssubsidie.

  U kunt uiterlijk op 31 december 2024 een subsidie aanvragen. Aanvragen na deze datum nemen we niet in behandeling. 

  Aanvragen verhuissubsidie (DigiD)

  Aanvragen subsidie gevel, planontwikkeling en transformatie (DigiD)

 • Rijbewijs kwijt of gestolen

  Bent u uw rijbewijs kwijt, is het gestolen of maakt iemand er misbruik van? Dan kunt u digitaal aangifte doen via de webpagina DigiD melden bij de RDW.

  Heeft u geen DigiD of lukt het niet? Dan kunt u bij de gemeente een verklaring van vermissing invullen. Daarna vraagt u een nieuw rijbewijs aan bij de gemeente. Dit doet u op dezelfde manier als bij Rijbewijs verlengen.