Zoekresultaat 1 - 10 van 345 resultaten

 • Subsidie peuteropvang en voorschoolse educatie

  Om te zorgen dat kinderen niet achter gaan lopen met leren (onderwijsachterstand), heeft de gemeente subsidie voor peuteropvang en voorschoolse educatie. Dit is de subsidie kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie (KGF). Subsidie kindgebonden financiering (KGF) en voorschoolse educatie: Aanvraagformulier KGF 2024 downloaden Vaststelling 2023 downloaden HBO pedagogisch beleidsmedewerker VE: Aanvraagformulier inzet hbo pedagogisch beleidsmedewerker voorschoolse educatie downloaden Vaststelling downloaden…

 • Correctie of aanvulling persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer (BSN), burgerlijke staat en geboortedatum. Zit er een fout in uw gegevens in de BRP of in die van de minderjarige kinderen over wie u gezag heeft? Dan kunt u dit laten aanpassen. Dit noemen we ook wel een…

 • Afvalinzameling in de wijk

  De meeste soorten afval worden in de wijk opgehaald door Cyclus.

 • Vergunning kledinginzameling

  Het is niet meer mogelijk om een vergunning aan te vragen om huis-aan-huis kleding in te zamelen voor een goed doel.

 • Melding lantaarnpaal

  Wanneer u een kapotte lantaarnpaal ziet (het licht brandt niet of de paal staat scheef), dan kunt u daar een melding van maken. U kunt ook een melding maken als u last heeft van het licht.

 • Echtscheiding

  Een scheiding regelt u met hulp van uw advocaat of mediator. De rechtbank spreekt de scheiding uit. Dit wordt daarna doorgegeven aan de gemeente en aangepast in de burgerlijke stand.

 • Vooroverleg

  Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt u uw plan met de gemeente bespreken. Dat heet een vooroverleg. Een vooroverleg is verstandig als uw (bouw)plan sterk afwijkt van de regels in het bestemmingsplan, uw (bouw)plan veel gevolgen heeft voor de omgeving of uw plannen met een monument te maken hebben. U krijgt van de gemeente dan een advies over of uw…

 • Gratis advies duurzaam maken bedrijf

  De gemeente Gouda helpt ondernemers graag met het duurzaam maken van hun bedrijf. Bent u een ondernemer en wilt u hiermee aan de slag? Dan kunt u gratis advies krijgen over de beste manieren om uw bedrijf duurzamer te maken.

 • Participatieverklaring als onderdeel van de inburgering

  U bent nieuw in Nederland en bezig met de inburgering. Een verplicht onderdeel hiervan is de Participatieverklaring. Hiervoor moet u een cursus doen.

 • Parkeren in de garage

  Komt u met de auto naar het centrum van Gouda? Dan kunt u het beste parkeren op de parkeerterreinen of in 1 van de parkeergarages. Deze zijn op loopafstand van de binnenstad.