Zoekresultaat 1 - 10 van 33 resultaten

 • Betaaldata uitkering

  U krijgt uw bijstandsuitkering iedere maand aan het eind van de maand op uw rekening. Rond dit moment sturen we ook de uitkeringsspecificatie. Daarop ziet u hoe wij het bedrag van uw uitkering hebben berekend. Het kan 1 werkdag duren voordat het geld op uw rekening staat. Dit hangt af van uw bank.

 • Als inwoner woonruimte en hulp aanbieden

  Omdat er niet genoeg noodopvang is, is er zelfstandige woonruimte nodig. U kunt als inwoner helpen om een beschikbare ruimte door te geven. Ook zijn er verschillende organisaties waar u zich als vrijwilliger kunt melden.

 • Objectinformatie gebouwen

  U kunt het bouwjaar, de bestemming en andere informatie opzoeken over een pand of woning.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u in de publiekshal. U en uw partner tekenen een omzettingsakte. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Moving abroad

  Notify us if you move abroad or if you are planning to stay abroad for at least 8 months. You can do this no earlier than 5 days in advance by making an appointment and coming to the City Hall. After informing us of your relocation, you will receive a proof of de-registration.

 • Brievenbussticker

  Zonder sticker op uw brievenbus ontvangt u wel huis-aan-huisbladen maar geen ongeadresseerde reclame. U vraagt een nee-neesticker aan als u ook geen huis-aan-huisbladen wilt. Of een ja-jasticker als u wel reclame wilt. U haalt de sticker op in de publiekshal.

 • Groenplek of fietsrek

  U wilt meer groen of een fietsrek in uw straat. U kunt een aanvraag doen om een parkeerplaats om te ruilen voor een plantenbak of een fietsrek. Dit kan alleen in straten waar de huizen geen voortuin of achterom hebben. Uw buren in de straat moeten instemmen met het plan.

 • Dubbele achternaam kind

  Is uw oudste kind tussen 1 januari 2016 en 31 december 2023 geboren, dan kunt u in 2024 alsnog kiezen voor een dubbele achternaam voor uw kind. Alle kinderen van dezelfde ouders krijgen dezelfde achternaam. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak.

 • Buitenlands huwelijk / buitenlandse scheiding registreren

  Bent u als Nederlander in het buitenland getrouwd of gescheiden? Dan moet u dit laten registreren bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Daarmee wordt u huwelijk of echtscheiding in Nederland rechtsgeldig. De registratie regelt u in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen

  Als u in het buitenland gaat trouwen kan het land u vragen om een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Hierin staat dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Als u in Haarlem staat ingeschreven of dit uw laatste woonplaats in Nederland was, kunt u de verklaring bij ons in de publiekshal aanvragen. Hiervoor maakt u een afspraak.