Zoekresultaat 1 - 10 van 36 resultaten

 • Rioolaansluiting

  Wij gaan over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging van het riool. Daarnaast zorgen wij ook voor de aansluiting van je woning, bedrijf of gebouw op het riool. Wij verzorgen de aansluiting tot aan je eigen terrein. Vanaf daar moet je er zelf voor zorgen. Ben je nog niet aangesloten op het rioolstelsel? Dan kun je een aanvraag bij ons indienen.

 • Verhuizing naar buitenland doorgeven

  Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn. Hou je je huis in Nederland aan? Ook dan moet je de verhuizing melden bij de gemeente. De gemeente geeft je verhuizing door aan de instanties die zijn aangesloten op de basisregistratie personen (BRP). Zoals de Belastingdienst en de pensioenfondsen.

 • Herbegraven of alsnog cremeren

  Het kan zijn dat je vindt dat je dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. Je kunt dan een vergunning tot herbegraven aanvragen. Je kunt ook een vergunning aanvragen als je de overledene toch wilt laten cremeren.

 • Regels voor straatartiesten

  Je mag als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar of gids op of aan de weg optreden of muziek ten gehore brengen. Hier lees je de voorwaarden.

 • Speelautomaten exploiteren

  Als je een kansspelautomaat zoals een fruitautomaat wilt plaatsen heb je een vergunning nodig. Dit heet een aanwezigheidsvergunning. Deze vergunning kun je bij ons aanvragen. Dit kan online met eHerkenning en DigiD namens een bedrijf. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig.

 • Voornaam wijzigen

  Als je je voornaam wilt wijzigen, moet je naar de rechtbank. Je moet voor het wijzigen van je voornaam een belangrijke reden hebben. Bijvoorbeeld omdat je gepest wordt met je naam of omdat je voornaam verkeerd gespeld is bij de geboorteaangifte.

 • Klein kansspel organiseren

  Voor het organiseren van kleine kansspelen (zoals tombola's, rad van fortuin en bingo's) die voor het publiek toegankelijk zijn, is toestemming nodig. Je kunt een vergunning online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Briefadres

  Heb je geen vast woonadres? Dan kun je bij ons een briefadres aanvragen. Dit kan ook als je een goede reden hebt om je post ergens anders te ontvangen.  Je kunt bijvoorbeeld een briefadres aanvragen als: je (tijdelijk) geen woning hebt; je schipper bent en maximaal 2 jaar aaneengesloten van huis bent voor je werk; je in de gevangenis zit; je in een psychiatrische inrichting verblijft; je in een blijf-van-mijn-lijfhuis of ander opvangtehuis verblijft; je wordt bedreigd of om andere veiligheidsredenen niet wilt dat je verblijfplaats bekend is. Een briefadres is het adres van een bekende, een bedrijf of een instelling. Overheidsinstellingen sturen post naar dit adres. De ontvanger zorgt ervoor dat de post bij jou terecht komt.

 • Bord of spandoek plaatsen langs openbare weg

  Langs of over de weg mag je zonder toestemming geen spandoek met gevoelens of gedachten ophangen. Ook mag je daar geen aankondigingsbord plaatsen. Je kunt een ontheffing online aanvragen met DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf.

 • Venten