Zoekresultaat 1 - 10 van 130 resultaten

 • Welstandsadvies

  Gaat u een omgevingsvergunning aanvragen voor een bouwplan? Dan moet uw aanvraag ook voldoen aan de welstandseisen van de gemeente Horst aan de Maas. In de welstandsnota kunt u zien welke eisen voor uw plannen van toepassing zijn.

 • Meldpunt zorgsignalen

  Twijfelt u over de kwaliteit van de zorg of komt de zorgverlener onregelmatig of minder dan afgesproken? Misschien is er dan iets niet in orde. Meld dit bij de gemeente. Dit kan gemakkelijk en snel en als u wilt ook anoniem. De gemeente Venlo behandelt de meldingen namens de gemeente Horst aan de Maas.

 • Verhuizen vanuit buitenland

  Verhuist u vanuit het buitenland naar Horst aan de Maas? En verblijft u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst inschrijven.

 • Identiteitskaart (ID)

  U vraagt een identiteitskaart (ID-kaart) aan bij de gemeente waarin u woont. Maak daarvoor een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u de ID-kaart zonder afspraak ophalen bij het gemeentehuis.

 • Erkenning, gezag en naamskeuze kind

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind erkennen. U kunt dan ouderlijk gezag aanvragen en meebeslissen over de opvoeding van uw kind.

 • Stevig Staan

  Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat willen we toch allemaal? Gewoon de dagelijkse dingen blijven doen. Zoals de boodschappen of een bezoek aan familie en vrienden. Stevig Staan helpt iedereen van 65 jaar of ouder hierbij. U traint spierkracht, evenwicht en conditie. Hierdoor vermindert u het risico op vallen en kunt u langer prettig thuis blijven wonen. Meer weten? Stevig Staan komt tot 2028 in alle dorpen!

 • Woonkostentoeslag

  Kunt u uw huur of hypotheek niet betalen? In sommige gevallen kunnen wij u financieel helpen met de woonkostentoeslag. Vraag of wij u bellen. We bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug en bespreken uw vraag met u in een telefoongesprek.

 • Openingstijden en contact

  Het gemeentehuis in Horst is elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Op maandagavond is het gemeentehuis open tot 20.00 uur.

 • Samenwonen op proef met een bijstandsuitkering

  Krijgt u een bijstandsuitkering? En wilt u misschien gaan samenwonen met uw partner? Dan kunt u misschien gebruikmaken van ‘samenwonen op proef’. U houdt dan maximaal 6 maanden uw uitkering zoals u gewend bent. U kunt tot 1 november 2024 meedoen aan ‘samenwonen op proef’.

 • Optocht organiseren

  Als u een optocht of een sint-maartensvuur organiseert, vraagt u hiervoor een vergunning bij de gemeente. Een vergunning voor een sint-maartensvuur of een sint-maartenoptocht vraagt u digitaal aan.