Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Woonkostentoeslag

  Kunt u uw huur of hypotheek niet betalen? In sommige gevallen kunnen wij u financieel helpen met de woonkostentoeslag. Vraag of wij u bellen. We bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug en bespreken uw vraag met u in een telefoongesprek.

 • Uitkeringsfraude melden

  Uitkeringen moeten terechtkomen bij mensen die daar recht op hebben. Houdt iemand zich niet aan de regels? Dan is dat fraude. Iedereen kan fraude melden. Dit mag ook zonder uw naam door te geven.

 • Subsidie afkoppelen regenwater

  Help wateroverlast voorkomen en laat uw regenwater niet meer in het riool lopen. Bijvoorbeeld door regen op te vangen in een regenton of een regenwatervijver. Of u laat het water met een infiltratiekolk of een grindkoffer in de bodem lopen. U kunt hiervoor subsidie van de gemeente krijgen. U krijgt altijd eerst een gratis bezoek van onze adviseur. U beslist daarna of u doorgaat met de aanvraag.

 • Aansprakelijk stellen van de gemeente

  Heeft u schade geleden en denkt u dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is? Vindt u dat de gemeente het ongeluk of de beschadiging had kunnen voorkomen? Dan kunt u een schadeclaim indienen.

 • Openbare laadpaal aanvragen

  Heeft u een elektrische auto? En heeft u geen eigen oprit of is er geen openbare laadpaal in de buurt? Dan kunt u een openbare laadpaal in uw buurt aanvragen bij Vattenfall.

 • Asbest

  Asbest haalt de gemeente apart bij u thuis op. U betaalt hiervoor. Verwijdert u asbest tijdens bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden? Dan doet u een sloopmelding via het omgevingsloket. Doe de melding 4 weken voordat u begint met de werkzaamheden. De melding is gratis.

 • Aanmelden woonwagenstandplaats

  Wilt u wonen op een woonwagenstandplaats in de gemeente Horst aan de Maas? Dan kunt u zich inschrijven voor een wachtlijst. Vraag het inschrijfformulier aan bij de gemeente. U krijgt het met de post thuisgestuurd.

 • Studietoeslag

  Krijg je studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren? En kun je niet bijverdienen door een chronische ziekte of handicap? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente. Vraag of wij je terugbellen. We bellen je binnen 3 tot 5 werkdagen terug. We bespreken dan samen of je een studietoeslag kunt krijgen en hoe je die aanvraagt.