Zoekresultaten 1 - 10 van 73 resultaten

  • Alcoholwetvergunning

    Een ondernemer moet een alcoholwetvergunning (voorheen drank- en horecavergunning) hebben om alcoholische dranken te schenken.

  • Circus organiseren

    U heeft verschillende vergunningen nodig om circusvoorstellingen te geven in een tent. In elk geval heeft u een speelvergunning nodig.

  • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

    De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.

  • Horecabedrijf beginnen

    Als u een nieuw restaurant of café wilt beginnen of een horecabedrijf wilt overnemen in de gemeente Maastricht heeft u een vergunning nodig.

  • Meldingen en klachten over woningen en bedrijfspanden

    Bij de bouw van een woning of bedrijfspand gelden regels. Ook bij een verbouwing zijn er regels. De gemeente controleert regelmatig of inwoners, bedrijven en instellingen zich aan deze regels houden. Denkt u dat een inwoner, bedrijf of instelling in Maastricht zich niet aan de bouwregels houdt? Meld dit bij de gemeente via het meldingsformulier.

  • Koopavonden en koopzondagen

    In de gemeente Maastricht is de wekelijkse koopavond op donderdag tot 21.00 uur. Op zondag mogen winkels tussen 12.00 en 18.00 uur open zijn. Een winkelier is niet verplicht om zijn winkel open te stellen op koopavonden of op zondag

  • Bijstand voor zelfstandigen

    Als uw eigen bedrijf tijdelijke financiële problemen heeft, kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: een rentedragende lening (bedrijfskapitaal) een uitkering op bijstandsniveau voor maximaal 12 maanden.

  • Bodemverontreiniging, sanering

    Voor de vergunning bij bouwplannen voor huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig. Als uit de bodemtoets komt dat de grond vervuild is, kan de gemeente saneringsmaatregelen eisen. Als de grond niet ernstig vervuild is, kan de gemeente besluiten dat er toch gebouwd mag worden.

  • Klein chemisch afval

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.

  • Bezwaarschrift indienen

    De gemeente kan een beslissing nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een subsidie afwijst. Of omdat u het niet eens bent met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken tegen het besluit van de burgemeester, het besluit van het college van burgemeester en wethouders of het besluit van een heffingsambtenaar.