Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Woning splitsen of omzetten naar kamers

  Het is mogelijk om een bestaande woning te splitsen, om er bijvoorbeeld appartementen van te maken of studentenkamers. Hiervoor moet u een

 • Scootmobiel voor langere tijd lenen

  Een scootmobiel kan u helpen om u te verplaatsen in uw woonomgeving. Er zijn 2 mogelijkheden: u leent een scootmobiel voor langere tijd. U betaalt hiervoor maandelijks een bijdrage aan de gemeente. Of u leent een scootmobiel voor korte tijd via de scootmobieluitleen bij u in de buurt (een hele of halve dag). Dit is gratis.  

 • Demonstratie of betoging houden

  Iedereen mag een betoging of demonstratie organiseren. Het is wel verplicht om dit minstens 48 uur van tevoren bij de gemeente te melden. Het weekend en officiële feestdagen tellen niet mee. Zo kunnen op tijd veiligheidsmaatregelen genomen worden.

 • Parkeervergunning (tijdelijk)

  In sommige gebieden kunt u alleen betaald parkeren of heeft u een parkeervergunning nodig. Wilt u tijdelijk in zo’n gebied parkeren? Vraag dan bij de gemeente om een tijdelijke parkeervergunning. Bijvoorbeeld: u werkt voor een aannemer die in het vergunningsgebied met een bouwproject bezig is, of u gaat verhuizen.

 • Evenement organiseren, melding en vergunning

  Als u een klein evenement wilt organiseren, moet u dit melden bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een straatfeest, rommelmarkt, buurtbarbecue. Voor evenementen heeft u een vergunning nodig