Zoekresultaat 1 - 10 van 47 resultaten

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op het riool of wilt u een nieuw huis of bedrijfspand bouwen? De gemeente legt de aansluiting op het hoofdriool aan vanaf uw perceelgrens. Op uw eigen terrein moet u zelf de riolering (laten) aanleggen. Bel ons om de rioolaansluiting aan te vragen.

 • Briefadres

  Als u geen woonadres heeft of u verblijft in een instelling, dan kunt u zich laten inschrijven op een briefadres. Op dit adres kan de overheid u post sturen. Een briefadres aanvragen doet u persoonlijk op het gemeentehuis. Of schriftelijk, dan belt u ons voor een inschrijfformulier.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u minder dan 100 meter zelfstandig lopen? Of bent u door uw handicap afhankelijk van anderen voor vervoer? Dan vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan. Hiermee parkeert u op een gehandicaptenparkeerplaats. U vraagt de gehandicaptenparkeerkaart aan bij de gemeente. U kunt hiervoor bellen.

 • Naar buitenland verhuizen

  Emigreert u vanuit Noordenveld of gaat u minimaal 8 maanden in het buitenland wonen? U meldt dit bij het gemeentehuis of per brief. Dat kan vanaf 5 dagen voor uw vertrekdatum.

 • Stempas

  De stempas krijgt u van ons als u op 23 mei 2024 bij gemeente Noordenveld staat ingeschreven. U kunt daarmee ook alleen in de gemeente Noordenveld stemmen. De stempas krijgt u uiterlijk 2 weken voor de verkiezingen.

 • Verkiezingsborden

  We zetten door de hele gemeente verkiezingsborden neer, zogenoemde trotters. Onze leverancier neemt contact op met de landelijke partijbureaus die meedoen aan de verkiezingen over de aanlevering van de digitale campagneposters.

 • Tegemoetkoming meerkosten aanvragen

  Bent u langdurig ziek of heeft u een handicap, dan heeft u misschien recht op een tegemoetkoming in uw zorgkosten. U krijgt maximaal € 300,- per jaar. Bel of mail ons om tegemoetkoming aan te vragen als u dat vorig jaar niet heeft gehad.

 • Verhuizen vanuit buitenland

  Komt u vanuit het buitenland in Noordenveld wonen, dan schrijft u zich binnen 5 dagen na aankomst in. Woonde u langer dan 1 jaar in het buitenland? Maak dan telefonisch eerst een afspraak. Woonde u korter dan 1 jaar in het buitenland? Kom dan bij de balie in het gemeentehuis.

 • Textiel inleveren

  Alles dat gemaakt is van textiel kunt u inleveren in de textielcontainer. Het maakt niet uit of het heel of kapot is. Wel moet het schoon zijn. Ook haalt Reshare 4 keer per jaar huis aan huis textiel op.

 • Geboorte aangeven

  U geeft de geboorte van uw baby aan in de gemeente waar hij of zij is geboren. Dat doet u binnen 3 dagen na de geboorte. Maak een afspraak voor de geboorteaangifte.