Zoekresultaat 1 - 10 van 195 resultaten

 • Rijbewijs voor 17-jarigen

  Jij bent 17 jaar en hebt jouw rijbewijs gehaald. Voordat jij je rijbewijs komt aanvragen bij de gemeente heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan de namen van jouw coaches. Om de begeleiderspas aan te vragen moeten jouw coaches zichzelf succesvol hebben aangemeld. Coaches kunnen zich aanmelden via de website van de RDW. Met de begeleiderspas mag je samen met je rijbewijs en een coach de weg op. Online aanmelden coaches en aanvragen begeleiderspas bij de RDW Proces aanvragen begeleiderspas en rijbewijs Zijn je coaches goedgekeurd dan kan jij de begeleiderspas aanvragen via de website van de RDW. Nadat je bent ingelogd met je DigiD verschijnen de coaches in beeld die zich hebben aangemeld. Jij kiest welke coaches jij op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door een online betaling van €25,-. De RDW controleert daarna je aanvraag. Ben je goedgekeurd, dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op. Vanaf dit moment kan jij je rijbewijs bij de gemeente aanvragen. Meenemen naar het gemeentehuis Geldig identiteitsbewijs. Een recente goedgelijkende kleurenpasfoto volgens de richtlijnen die maximaal zes maanden oud is op het moment van de aanvraag. Een pasfoto maken kan in het gemeentehuis, daar staat een goedgekeurde fotocabine. Pasfoto maken in het gemeentehuis Je vraagt je Rijbewijs aan bij de Servicebalie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig. Openingstijden Servicebalie

 • Tweede paspoort

  Reist u vaak naar het buitenland? Dan kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Dit kan nodig zijn als u vaak landen bezoekt die in conflict liggen met elkaar. Of als u vaak reist naar landen waar u een visum voor nodig heeft. En u niet op tijd over uw paspoort kunt beschikken, omdat deze bij de ambassade ligt. Een Tweede paspoort is 2 jaar geldig. Dit kan aangevraagd worden als uw huidige paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. U heeft wel een verklaring van de werkgever nodig. Afspraken maken voor het aanvragen van een Tweede paspoort

 • Putten voor Elkaar

  Deze subsidie kan aangevraagd worden door Putten voor Elkaar. Putten voor Elkaar online aanvragen Vraagt u de subsidie online aan? Dan heeft u de volgende bijlagen digitaal nodig: Een beschrijving van de activiteiten. Een jaarplan, met daarin de activiteiten, doelen en resultaten die u met de activiteiten wilt halen. Een begroting en dekkingsplan voor de kosten van deze activiteiten. De stand van de egalisatiereserves van de organisaties op het moment van de aanvraag.

 • Monument, vergunning

  Heeft u een beschermd monument of wilt u een beschermd monument kopen? Dan wilt u dat misschien verbouwen, herstellen of aanpassen. U heeft daar misschien een vergunning voor nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument.  Voor gewoon onderhoud hoeft u geen vergunning aan te vragen. Dat is alles waarbij het uiterlijk van het interieur of van de buitenkant van het gebouw niet verandert. Voorbeelden zijn: Bijhouden van het schilderwerk in dezelfde kleur. Kleine reparaties met de originele materialen. Ook als u in het monument aanpassingen doet, kan dit vaak zonder vergunning. Denk aan het verwijderen van een niet-historische keuken of plafond. Heeft uw monument onderdelen die geen monumentale waarde hebben? Bijvoorbeeld een nieuwe schuur? Dan zijn de bouwactiviteiten aan deze onderdelen ook vaak vergunningvrij.

 • Huren of kopen in Putten

  Inschrijven Als u een sociale huurwoning in Putten zoekt, moet u zich inschrijven als woningzoekende. Dit kan als u 18 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen. U schrijft zich in als woningzoekende op de website van hurennoordveluwe.nl. Deze inschrijving geldt ook in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Als u vragen hebt of hulp wilt bij het inschrijven, dan kunt u contact opnemen met Woningstichting Putten. Reageren Woningcorporaties adverteren hun vrijgekomen woningen. Geïnteresseerden moeten zelf op een advertentie reageren. Het vrijkomende aanbod vindt u op www.hurennoordveluwe.nl. De woningzoekende met de langste inschrijfduur krijgt in principe de huurwoning toegewezen. Een klein deel van de vrijkomende huurwoningen wordt verloot. Passend toewijzen Houd er rekening mee dat de corporatie sociale huurwoningen passend moet toewijzen. Dat betekent dat de huurprijs moet aansluiten bij de hoogte van uw verzamelinkomen en uw huishoudgrootte. Huurtoeslag Wilt u weten of u huurtoeslag krijgt? Dat hangt af van: Huurprijs van de woning. Inkomen en vermogen. Leeftijd. Huishoudgrootte. Voor meer informatie kunt u terecht op www.belastingdienst.nl. Urgentie Heeft u om dringende reden een huurwoning nodig? Meld u aan bij een onafhankelijke urgentiecommissie. Zie hiervoor ook 'Urgentieverklaring woningzoekende'. Meer informatie Wilt u meer informatie over de verdeling van de (sociale) huurwoningen of urgentie? Neem contact op met Woningstichting Putten of een van de andere corporaties in de regio. In de Huisvestingsverordening 2020 vindt u de vastgestelde regels over de woonruimteverdeling in Putten. Kopen Het is ook mogelijk via een makelaar een woning te kopen in Putten. De makelaar kan u meer vertellen.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u goederen verkopen of diensten aanbieden vanaf een vaste plek op een openbare plaats? Of op een openbaar toegankelijk particulier terrein? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Standplaatsvergunning online aanvragen Aanvraagformulier standplaatsvergunning downloaden (PDF)

 • Ontheffing snoeihout verbranden

  U mag geen afvalstoffen verbranden in de buitenlucht. U mag hiervoor een ontheffing aanvragen. Denk bij de aanvraag aan: De openbare orde en veiligheid. De gezondheid. De bescherming van de flora en de fauna. Deze mogen niet in gevaar komen. Het verbod geldt niet voor verlichting door kaarsen, fakkels of sfeervuren. Als u maar geen afvalstoffen verbrandt. Het verbod geldt ook niet voor vuur om te koken, bakken of braden. Dit mag niet gevaarlijk zijn voor de omgeving en geen hinder of overlast bezorgen. Let op in bossen en natuurgebieden. Hier kan een rookverbod gelden. Ontheffing snoeihout verbranden online aanvragen via DigiD Vanuit duurzaamheidsoogpunt is afvoeren van snoeihout slimmer en beter voor het milieu dan verbranding van het snoeihout. Zo mag u het snoeiafval tegen een poorttarief naar de gemeentewerf brengen. Zo wordt het snoeihout voor verschillende doelen opnieuw gebruikt.

 • Afval ophalen

  Naast het aanbieden van afval bij het afvalbrengstation, kunt u er ook voor kiezen om uw grof afval of tuinafval op te laten halen. Dit is wel tegen een hoger tarief. Als het afval bij u is opgehaald, wordt het afval gewogen en ontvangt u een factuur. Let op: matrassen worden niet meer gewogen, maar per stuk berekend. Uw afval ophalen online aanvragen via DigiD Ophaaldagen Grof afval wordt op dinsdag opgehaald. Heeft u het formulier voor maandag 12.30 uur ingevuld? Dan kunt u het afval de eerstvolgende dinsdag laten ophalen. Tuinafval wordt op vrijdag opgehaald. Heeft u het formulier voor donderdag 12.30 uur ingevuld? Dan kunt u het afval de eerstvolgende vrijdag laten ophalen. Meer informatie www.mijnafvalwijzer.nl

 • Buitenlands rijbewijs omwisselen

  Het is mogelijk om een buitenlands rijbewijs om te wisselen voor een Nederlands rijbewijs. Het omwisselen van een buitenlands rijbewijs is belangrijk, omdat een buitenlands rijbewijs in Nederland maar tijdelijk geldig is. Het omwisselen van een rijbewijs moet u zelf doen. Op de website van het RDW vindt u meer informatie over het omwisselen van een buitenlands rijbewijs. Heeft u een Brits rijbewijs? Lees eerst meer over uw Britse rijbewijs in Nederland na de Brexit voordat u een afspraak maakt. Afspraak maken voor het omwisselen van een buitenlands rijbewijs

 • Geboorteaangifte

  De geboorte van een kind moet u doorgeven in de gemeente waar het kind is geboren. Dit doet u binnen drie werkdagen. De vader of moeder doet geboorteaangifte. Als dit niet kan, moet iemand die bij de geboorte was aangifte doen. U kunt de geboorteaangifte helemaal online of aan de balie in het gemeentehuis doen. De geboorte online aangeven via DigiD Openingstijden balie Burgerzaken Bewijsstukken online geboorteaangifte Voor de online aangifte heeft u nodig: DigiD van de moeder en vader. Verklaring van de verloskundige. Een kopie van een erkenningsakte (als u dat hebt).