Zoekresultaat 1 - 10 van 128 resultaten

 • Ondernemen in gemeente Sint-Michielsgestel

  De gemeente Sint-Michielsgestel is volop in ontwikkeling. Ondernemers spelen hierin een belangrijke rol. We zijn jou als ondernemer graag van dienst in het waarmaken van je ambities met laagdrempelige producten en diensten. En met het tot stand brengen van interessante verbindingen tussen sectoren als ICT, logistiek, Agrifood, retail en bouw.

 • Inrit of uitrit maken of veranderen

  Het maken of veranderen van een inrit of uitrit kan gevolgen hebben voor de omgeving. Voor het maken of veranderen van jouw inrit moet je een vergunning aanvragen.

 • Afval

  Via deze pagina lees je meer over afvalinzameling in onze gemeente.

 • Nederlander worden

  Woon je in Sint-Michielsgestel, heb je een andere nationaliteit en wil je Nederlander worden? Als je 5 jaar legaal in Nederland woont kun je het Nederlanderschap aanvragen. Je kunt op 2 manieren Nederlander worden: door optie of naturalisatie. 

 • Discriminatie melden bij RADAR

  Discriminatie is wettelijk niet toegestaan. Toch komt het helaas vaak voor. Ervaar je dat je wordt gediscrimineerd? Dan kun je dit melden bij RADAR. RADAR is een van de anti-discriminatievoorzieningen in de regio Noord-Brabant. De klachtbehandelaars bij RADAR geven advies en ondersteunen je bij gevallen en gevoelens van discriminatie.

 • Omgevingsvergunning

  In de Omgevingswet staan regels voor de fysieke leefomgeving. Wil je iets (ver)bouwen? Of wil je een dakkapel plaatsen of een boom kappen? Dan heb je misschien een omgevingsvergunning nodig. Soms is dit niet nodig. Dan kun je vergunningsvrij (ver)bouwen of heb je geen vergunning nodig om een boom te kappen.

 • Belasting betalen met automatische incasso

  Je kunt je belastingen in één keer betalen. Of je kunt met een automatische incasso in termijnen betalen. Het machtigen regel je via de digitale belastingbalie.

 • Privacyverklaring

  De gemeente Sint-Michielsgestel verwerkt jouw persoonsgegevens in de meeste gevallen voor de uitvoering van wettelijke of publiekrechtelijke taken. Daarbij verwerken wij jouw persoonsgegevens, omdat je gebruik maakt van één van onze diensten of omdat je deze gegevens aan ons hebt verstrekt.

 • Exploitatievergunning

  Als je een horecaonderneming wil openen, uitbreiden of overnemen, heb je daarvoor een exploitatievergunning nodig. Ook als er iets verandert binnen je onderneming zoals het uitbreiden van het terras, een verbouwing/verhuizing plaatsvindt of als je van rechtsvorm verandert, moet je je exploitatievergunning wijzigen of opnieuw aanvragen. Als je alcohol wil schenken in de horecaonderneming, vergeet dan ook niet een alcoholvergunning aan te vragen.

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Komt een bezoeker uit een niet-Europees land voor een kort verblijf naar Nederland? Dan heeft diegene een door jou ondertekend bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking nodig om een visum te krijgen. Zo'n bewijs is maximaal 3 maanden geldig.