Zoekresultaat 1 - 10 van 91 resultaten

 • Parkeervergunning binnenstad, bewoners

  Woont u in de binnenstad en heeft u een eigen auto, bedrijfswagen of leaseauto? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. U moet dan wel ingeschreven staan in de Basisregistratie personen (BRP) op het betreffende adres in de binnenstad. De binnenstad is het gebied binnen de stadsgrachten van Tiel. Let op: heeft u een ontheffing om voor uw eigen uitrit te parkeren? Dan komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning met het kenteken dat op de ontheffing staat.

 • Leerlingenvervoer

  De meeste kinderen lopen of fietsen naar school. Als ouder/verzorger moet u er zelf voor zorgen dat uw kind veilig op school komt. Als de school te ver van huis ligt of als uw kind bijvoorbeeld een beperking heeft, kan het vervoer van en naar school een probleem worden. U komt dan mogelijk onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor de regeling leerlingenvervoer.

 • Park Lingerijck

  Op 13 februari 2020 organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor omwonenden over de toekomstige locatie voor Anders Wonen (Lingeweg/Schaarsdijkweg). Tijdens deze bijeenkomst stelden omwonenden voor om naast Anders Wonen een voedselpark met de naam 'Lingerijck' te ontwikkelen.

 • Profielschets nieuwe burgemeester

  Met het aanbieden van de profielschets aan commissaris van de Koning is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Tiel officieel begonnen. Wil u weten wat wij zoeken in onze nieuwe burgemeester? Lees de profielschets hieronder. Deze profielschets is vastgesteld tijdens de raadsvergadering op 13 juni 2023.

 • Verloren en gevonden voorwerpen

  Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u hiervan aangifte doen bij de gemeente, niet bij de politie. U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat. Als u een (brom)fiets vindt, moet u hiervan melding maken bij de gemeente. Bent u uw fiets of bromfiets kwijt, dan kunt u op dinsdagen tussen 15.00 en 16.00 uur komen kijken of uw fiets op de Avri-werf (Industrieweg 4-6) in Tiel staat.

 • Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb)

  Gaat u een nieuw huis of bedrijfspand bouwen? Dan krijgt u te maken met de Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb). Deze wet zorgt voor meer toezicht en controle voor, tijdens en na de bouw. U leest er alles over in het digitale Omgevingsloket.

 • Reisdocument vermist of gestolen

  Bent u uw reisdocument kwijt of is er sprake van diefstal? Dan moet u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Het is belangrijk om dit te doen, want daarmee kan misbruik van uw document worden voorkomen.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Heeft u een bewijs nodig van uw geboorte of die van uw kind, (beëindiging van) huwelijk/geregistreerd partnerschap of overlijden van partner, ouder of kind? Vraag dan een uittreksel uit de burgerlijke stand aan

 • Ongediertebestrijding

  Hebt u last van muizen, ratten, wespen, insecten of ander ongedierte? De gemeente bestrijdt alleen ongedierte op gemeentegrond, dus niet in uw huis. Meld overlast van ongedierte in de openbare ruimte bij ons. De gemeente kan dan beoordelen of het nodig is om maatregelen te nemen om een ratten- of muizenplaag te voorkomen.

 • Collecteren

  U hebt een collectevergunning nodig als u voor een goed doel geld of goederen wilt inzamelen (huis-aan-huis of op openbare plekken).