Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

 • Woningsplitsing

  In sommige gevallen is het mogelijk om van één woning, twee aparte woningen te maken. Hiervoor heeft u een omgevingsvergunning nodig. Voordat u een vergunning aanvraagt, kunt u uw plan met ons bespreken. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

 • Subsidie voor jongerenorganisaties

  De gemeente Westerwolde vindt het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontwikkelen en nuttig maken voor de mensen om hen heen. Organiseert uw vereniging of stichting leerzame of (re)creatieve activiteiten voor jongeren tot 18 jaar? Dan kunt u misschien subsidie krijgen. Aanvragen voor 2025 kon tot 1 juli 2024.

 • Achternaam kiezen voor uw kind

  U kunt voor uw eerste kind de achternaam van de moeder of die van de partner kiezen. U gaat hiervoor met uw partner naar het gemeentehuis. Er zijn geen kosten verbonden aan het kiezen van een achternaam voor uw kind.

 • Milieupas

  Wilt u afval inleveren bij de milieustraat of maakt u gebruik van een ondergrondse container? Dat kan alleen met een milieupas. Voor de milieustraat neemt u ook uw pinpas mee.

 • Omgevingsplan

  In een omgevingsplan staat waar en wat u mag (laten) bouwen. En hoe u een gebouw of stuk grond mag gebruiken.

 • Subsidie onderhoud speelvoorzieningen

  Onderhoudt uw vereniging een speelvoorziening in de buurt? Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie. U moet hiervoor wel een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) afsluiten. Aanvragen kan één keer per jaar. Aanvragen voor 2025 kon tot 1 juli 2024.

 • Subsidie voor publieksmanifestaties

  Organiseert uw stichting of vereniging jaarlijks een groot cultureel of sportief evenement in onze gemeente? En verwacht u minimaal 1000 bezoekers? Misschien komt u in aanmerking voor subsidie. Dit mag u één keer per jaar aanvragen. Aanvragen voor 2025 kon tot 1 juli 2024.

 • Rookmelders

  Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning rookmelders te hebben. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook.

 • Woonvisie

  We willen dat iedereen fijn kan wonen in Westerwolde. Of u hier nu blijft of komt wonen. Genoeg woningen in een fijne omgeving zijn dus hard nodig. In onze woonvisie leggen we vast hoe we daarvoor zorgen. Op dit moment werken wij aan de nieuwe woonvisie 2025-2029.

 • Subsidie voor belangenverenigingen

  Organiseert uw belangenvereniging of dorpsraad activiteiten voor de inwoners van uw dorp? Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Aanvragen kan één keer per jaar. Aanvragen voor 2025 kon tot 1 juli 2024.