Zoekresultaat 1 - 10 van 112 resultaten

 • Oplaadpunten elektrische voertuigen

  In Zutphen en Warnsveld zijn in alle wijken openbare laadpalen voor elektrische voertuigen. U kunt zelf een oplaadpaal aanvragen.

 • Vervoer en verplaatsen

  Zelfstandig reizen kan moeilijk zijn als u een beperking of ouderdomsklachten heeft. Met ondersteuning daarbij kunt u langer mobiel blijven.

 • Demonstratie of betoging

  Als u een demonstratie of betoging wilt houden, moet u dit melden. U doet deze melding online met het formulier ‘Melden demonstratie, manifestatie of betoging’. U logt in met DigiD (als inwoner) of eHerkenning (als bedrijf). U meldt de demonstratie of betoging minimaal 48 uur (2 hele werkdagen) van tevoren. Werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag, behalve nationale feestdagen. Onderstaande tabel geeft aan wanneer u de melding uiterlijk moet doen. Zit er tussen de dag van melden en de betoging een nationale feestdag? Dan meldt u de betoging een dag eerder.

 • Verhuizen naar het buitenland

  Als u of uw huisgenoten emigreren naar het buitenland of meer dan 8 maanden in het buitenland verblijven, moet u dit aan ons doorgeven. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn: als u 6 maanden in het buitenland verblijft, 3 maanden in Nederland en vervolgens weer een paar maanden in het buitenland, valt dit ook onder emigratie. U en uw huisgenoten (ook minderjarigen) moeten zich binnen 5 dagen voor vertrek laten uitschrijven. Hoe werkt het? U kunt uw emigratie op twee manieren doorgeven:

 • Legalisatie handtekening

  Moet u bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is? Dan kunt u die laten legaliseren. Dit is soms nodig voor stukken die naar het buitenland gaan of op stukken waarop de ondertekenaar ergens zijn toestemming aan geeft. Bij een legalisatie verklaart de burgemeester dat de betreffende handtekening echt is.Het legaliseren van een schooldiploma is niet mogelijk. Daarvoor kunt u terecht bij de school of onderwijsinstelling zelf.

 • Brievenbussticker

  Wilt u geen ongeadresseerd drukwerk meer ontvangen? Dan kunt u dat aangeven met een speciale sticker op uw brievenbus. De sticker is verkrijgbaar als NEE-JA-sticker of NEE-NEE-sticker. U kunt de stickers bestellen via www.neeneeneeja.nl of gratis afhalen in het stadhuis. NEE-NEE-sticker Met een NEE-NEE-sticker geeft u aan dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen meer wilt ontvangen.

 • Kabels en leidingen

  Gaat uw bedrijf kabels en leidingen leggen in de openbare grond van de gemeente Zutphen? Alleen de gemeente zelf, en nuts- en telecombedrijven mogen dit laten doen. U moet altijd vooraf instemming vragen. Zo werkt het Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

 • Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

  Gaat u binnenkort elkaar het ja-woord geven? Gefeliciteerd! Leuk dat u kiest voor Zutphen! Wij zijn een inclusieve organisatie, dus het maakt ons niet uit waar u geboren bent, waar u in gelooft en van wie u houdt.Ga naar de trouwkalender om te zien welke data nog vrij zijn voor uw huwelijk of partnerschap. Klik hiervoor op de knop Beschikbaarheid.

 • Medische keuring

  Heeft u gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op.

 • Hondenbelasting

  De gemeente heeft besloten dat inwoners vanaf 01-01-2024 geen hondenbelasting meer hoeven te betalen.