Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

 • Mantelzorgvergunning

  Wilt u uw mantelzorgers laten parkeren in het gebied waar u woont, dan kunt u een mantelzorgvergunning aanvragen. Dit is een parkeervergunning voor inwoners met mantelzorg.

 • Digitale gehandicaptenparkeervergunning

  Heeft u een Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) voor bestuurders of passagiers? Dan kunt u een gehandicaptenparkeervergunning (GPV) aanvragen waarmee u in heel Amstelveen kunt parkeren. U kunt de vergunning ook aanvragen als u niet in Amstelveen woont.

  De gehandicaptenparkeervergunning is geldig op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. U kunt hier met de vergunning onbeperkt parkeren.

  Vergunning als aanvulling op gehandicaptenparkeerkaart

  U mag niet gratis parkeren op een betaalde parkeerplaats met uw Europese Gehandicaptenparkeerkaart. Daarvoor heeft u de gehandicaptenparkeervergunning nodig.

  Met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunt u wel:

  • maximaal vier uur gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het Stadshart;
  • onbeperkt gratis parkeren in blauwe zones. 

  U moet uw gehandicaptenparkeerkaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit plaatsen. De kant waarop de vervaldatum staat moet goed leesbaar zijn vanaf de buitenkant van uw voertuig. Een kopie van uw gehandicaptenparkeerkaart is niet geldig.

  Als er sprake is van een maximaal toegestane parkeerduur op een algemene gehandicaptenparkeerplaats, dan moet u de starttijd aangeven met een parkeerschijf. Deze legt u net als de gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit. 

 • Bewonersvergunning

  Een bewonersvergunning is een digitale parkeervergunning. U kunt deze aanvragen als u in de gemeente Amstelveen woont in een gebied waar betaald parkeren geldt. Per adres kunt u twee bewonersvergunningen aanvragen. U koppelt de vergunning aan één kenteken. Heeft u (tijdelijk) een ander voertuig, dan kunt u het kenteken wijzigen.