Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Bezwaar

    Niet eens met een besluit? Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U kunt bezwaar maken tegen schriftelijke besluiten. Voorbeelden van besluiten zijn: een verleende of geweigerde vergunning, een bijstandsuitkering, een subsidiebesluit, een handhavingsbesluit enz. U kunt ook bezwaar maken tegen een belastingaanslag. Dit kunt u doen met het…

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op bij de gemeente. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen van hun identiteitsbewijs. Standaard ligt het paspoort na 5 werkdagen klaar. Iedereen vanaf 14 jaar moet zich kunnen legitimeren. Let op! Bent u jonger dan 18 jaar? Dan moet er toestemming gegeven worden door de ouders die…

  • Uittreksel burgerlijke stand

    Een uittreksel (afschrift) burgerlijke stand bevat gegevens over geboorte, overlijden, huwelijk, partnerschap of echtscheiding. LET OP: U vraagt dit uittreksel aan bij de gemeente Buren, als de gebeurtenis ook daadwerkelijk hier plaatsvond. Is dat niet het geval, vraag dan het uittreksel aan bij de gemeente waar de gebeurtenis wel heeft plaatsgevonden.

  • Kapvergunning

    Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft als u een boom wilt kappen. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning nodig. Bijvoorbeeld als u de kroon uit een boom wilt verwijderen. De gemeente Buren heeft een bomenlijst. Staat uw boom op de Lijst met Waardevolle Bomen dan moet u een kapvergunning aanvragen. Voor…

  • Naamgebruik

    Als u getrouwd bent (geweest) of geregistreerd partner bent (geweest) kunt u kiezen met welke naam (of namen) u aangeschreven wilt worden. Hiervoor vult u een zogenaamde verklaring naamgebruik in. Hierna wordt u door de gemeente Buren en andere overheidsinstanties aangeschreven met de door u gekozen naam. Ook kunt u dit online met uw DigiD regelen. Voor het gebruik van de achternaam…

  • Geheimhouding persoonsgegevens

    U kunt de gemeente vragen om uw gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) niet door te geven. Uw gegevens blijven dan geheim voor bepaalde organisaties. Meer informatie over dit onderwerp leest u op de website van de rijksoverheid. U kunt geheimhouding van uw gegevens aanvragen voor uzelf en voor kinderen tot 18 jaar. U kunt de geheimhouding ook weer stopzetten.…

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op bij de gemeente. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen van hun identiteitsbewijs. Standaard ligt de identiteitskaart na 5 werkdagen klaar. Iedereen vanaf 14 jaar moet zich kunnen legitimeren. Paspoort nodig bij reizen naar het VK vanaf 1 oktober 2021 Als gevolg van de Brexit kan…

  • Bewijs van in leven zijn

    Een bewijs van in leven zijn is het schriftelijke bewijs van de gemeente dat een inwoner volgens de Basisregistratie Personen (BRP) in leven is. Zo’n bewijs kan nodig zijn voor bijvoorbeeld een uitkering van een pensioenfonds of een levensverzekering. Een bewijs van in leven zijn is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties heeft u een Attestatie de vita nodig.

  • Zienswijze indienen

    Wat is een zienswijze? Een zienswijze is een mening over een voorgenomen besluit of plan van de gemeente. In sommige gevallen neemt de gemeente niet direct een besluit, maar komt er eerst een voorgenomen besluit. In een zienswijze beschrijft u met welke punten hiervan u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeente eventueel meenemen…