Zoekresultaat 1 - 10 van 65 resultaten

  • RSD de Liemers

    RSD de Liemers is voor de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet. De Participatiewet zorgt voor financiële ondersteuning als een inwoner niet in staat is te voorzien in het eerste levensonderhoud. Maar daar stopt het niet mee. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen deel (blijven) nemen aan het arbeidsproces of vrijwilligerswerk doen. Meer informatie over openingstijden en contactgegevens van RSD de Liemers:

  • Rolstoel aanvragen

    Als iemand niet meer zelfstandig kan lopen, kan de gemeente in sommige gevallen hulp bieden, bijvoorbeeld met (een aanpassing aan) een rolstoel.

  • Hulp bij het huishouden

    Iemand kan hulp bij het huishouden aanvragen. Welke hulp dit is, hangt af van de persoonlijke situatie.

  • Tijdelijke ontheffing alcohol verkopen

    Wilt u tijdelijk alcohol verkopen, bijvoorbeeld tijdens een evenement of bijzondere gelegenheid? Dan heeft u een ontheffing nodig. U mag alleen bier, wijn en andere zwak-alcoholische drank verkopen.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp

  • Zorgtoeslag

    Om zorgtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw inkomen mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Ook uw vermogen (zoals spaargeld) mag niet te hoog zijn. Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering.

  • Opvang (Wmo)

    Bij huiselijk geweld of andere problemen in de thuissituatie kan opvang worden aangevraagd. Iedere gemeente is zelf verantwoordelijk voor de opvang.

  • Mantelzorgwaardering

    Krijgt u mantelzorg, dan kunt u mantelzorgwaardering aanvragen. U krijgt een bedrag van € 200,-. Dit geeft u aan uw mantelzorger om uw waardering te laten blijken. U vraagt het geld aan bij de gemeente waar u woont. Heeft u vorig jaar mantelzorgwaardering gekregen en voldoet u nog aan de voorwaarden? U kunt het vanaf 1 april opnieuw aanvragen. U krijgt automatisch een aanvraagformulier toegestuurd. Had u vorig jaar geen mantelzorgwaardering? Dan kunt u het vanaf 1 januari aanvragen.

  • Voedselbank

    Heeft u een laag inkomen en houdt u niet genoeg geld over voor eten? Dan kunt u naar de voedselbank gaan. Bij de voedselbank kunt u 1 keer per week een voedselpakket ophalen.

  • Jeugd geestelijke gezondheidszorg (ggz)

    Jeugd-ggz is geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 18 jaar. Het gaat om kinderen die psychische problemen hebben waardoor ze zich minder goed kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld door autisme, ADHD, dyslexie, verslaving of depressie. Jeugd-ggz is erop gericht de psychische problemen te verhelpen of te voorkomen dat ze erger worden. In de Jeugd GGZ onderscheiden we basis- en specialistische hulp. Heeft u een kind dat jeugd-ggz nodig heeft? Dan meldt u dit bij ons wijkteam.