Zoekresultaat 1 - 10 van 58 resultaten

 • Gezondheidsverklaring voor uw rijbewijs

  Als u wilt afrijden voor uw rijbewijs, moet u eerst een verklaring over uw eigen gezondheid invullen. Het CBR heeft deze 'Eigen verklaring' nodig om te bepalen of u een motorvoertuig kunt besturen. Het CBR kan beslissen dat u medisch gekeurd moet worden. Let op! In het stadhuis kunt u alleen de Gezondheidsverklaring 75+ kopen. De overige gezondheidsverklaringen vraagt u via het CBR aan. Als u bent goedgekeurd, wordt een verklaring van geschiktheid geregistreerd in het register van het CBR. U krijgt daar per post bericht van. Ook als u een militair of buitenlands rijbewijs wilt omwisselen, kan het CBR u vragen om een eigen verklaring in te vullen. Wilt u afrijden voor een rijbewijs voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE)? Of bent u 75 jaar of ouder? Dan moet u medisch gekeurd worden.

 • Openbare laadpaal

  Bent u voor het parkeren van uw elektrische auto afhankelijk van een openbare parkeerplaats op straat? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Deze laadpaal is dan niet alleen voor uzelf bedoeld, maar ook voor andere gebruikers. Als u als bewoner of uw bedrijf een eigen parkeerterrein heeft, kunt u een laadpunt op eigen oprit of parkeerplaats laten plaatsen. Dit hoeft u niet bij ons te melden.

 • Wijzigen of aanvullen van uw persoonsgegevens

  Van een officiële gebeurtenis in het buitenland (bijvoorbeeld als u getrouwd bent, of daar een kind heeft gekregen) moet u de officiële documenten bij ons aanleveren.

 • Echtscheiding melden

  Voor het aanvragen van een echtscheiding gaat u naar de rechtbank. U heeft hiervoor een advocaat nodig. Zodra de gemeente de echtscheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is de echtscheiding officieel. Wilt u dat wij en andere (overheids)organisaties u aanschrijven met uw (meisjes)naam? Dan kunt u dit aangeven bij ons met een verzoek ‘aanduiding naamgebruik’. Wij en andere (overheids)organisaties gebruiken dan deze naam. Bijvoorbeeld bij het sturen van post.

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  Als twee mensen samen een kind krijgen en niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben, heeft het kind wettelijk gezien één ouder: de biologische moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkent hoeft niet de biologische ouder te zijn. Erkenning regelt u tijdens de zwangerschap, bij de geboorteaangifte of na de geboorteaangifte.

 • Alcoholwet ontheffing (artikel 35) aanvragen

  U wilt alcohol schenken en u heeft geen horecavergunning of u bent een horecaondernemer en wilt buiten het pand schenken, bijvoorbeeld tijdens een evenement? Vraagt u dan een ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet aan. U hoeft geen horecaondernemer te zijn om deze ontheffing te kunnen krijgen.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  U kunt een bewijs van in leven direct online aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. De betaling kunt u middels iDeal of creditcard doen. Voor attestatie de vita kunt u online een afspraak maken.

 • Verzilverlening aanvragen

  Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Toch ervaren senioren problemen bij het verwezenlijken van hun plannen om het aanpassen van de eigen woning te financieren. Voor deze groep Assenaren stelt de gemeente Assen Verzilverleningen beschikbaar. De Verzilverlening is een hypothecaire lening die het senioren mogelijk maakt om aanpassingen en verbeteringen aan de eigen woning te financieren met de overwaarde op de woning. De Verzilverlening is eigenlijk een soort van omgekeerde hypotheek. De Verzilverlening gemeente Assen kan alleen worden gebruikt om de woning levensloopbestendig te maken. Welke aanpassingen dat mogen zijn is vastgelegd in een de lijst met bouwkundige en technologische aanpassingen. De Verzilverlening heeft in tegenstelling tot andere leningen geen invloed op het besteedbare inkomen. Dit komt omdat de rentekosten jaarlijks bij de restschuld worden opgeteld. Ook wordt tussentijds geen aflossing betaald. De Verzilverlening wordt bij overlijden of verkoop van de woning in één keer afgelost. De regeling wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

 • Medisch afval, extra container

  Als u om medische redenen extra afval heeft, kunt u bij ons een medische container aanvragen. Dit is altijd een grijze container met grijze deksel (in verband met privacy). U mag alleen medisch afval in deze container gooien. Hier wordt op gecontroleerd.

 • Bewijs van Nederlandse nationaliteit aanvragen

  Op sommige momenten moet u bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist. Of wanneer u gaat trouwen. Of als u solliciteert naar een baan als ambtenaar. U heeft dan een bewijs van Nederlanderschap nodig. U kunt een Bewijs van Nederlandse nationaliteit aanvragen direct online aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. De betaling kunt u middels Ideal of creditcard doen.