Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Emigreren of lang in het buitenland verblijven

  Emigreert u vanuit Halderberge naar het buitenland? Of verwacht u minimaal acht maanden in het buitenland te gaan wonen? Dan moet u dat melden bij de gemeente. U kunt uw vertrek vanaf 5 dagen voor vertrekdatum doorgeven. Meld uw emigratie eenvoudig digitaal.

 • Naamgebruik veranderen

  U staat met uw eigen achternaam ingeschreven bij de gemeente. Bent u getrouwd, gescheiden of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan kunt u ervoor kiezen een andere naam te gebruiken, u wordt dan aangeschreven met deze naam.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daarom vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of als u een wapenvergunning wilt aanvragen. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u naar of binnen de gemeente Halderberge? Dan moet u dat bij ons melden. Doe dit niet eerder dan 4 weken voor uw verhuisdatum, maar maximaal 5 dagen na uw verhuisdatum. U kunt uw verhuizing digitaal doorgeven. Gaat u bij iemand inwonen? Stuur dan ook een verklaring van de toestemminggever mee.

 • Geheimhouding persoonsgevens

  Uw persoonsgegevens staan in de Basisregistratie Personen (brp). Het gaat om uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt bij de gemeente vragen om deze gegevens geheim te houden (verstrekkingsbeperking). De gemeente blijft wel altijd verplicht deze gegevens door te geven aan bijvoorbeeld de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank.