Zoekresultaat 1 - 10 van 18 resultaten

  • RegioRijder

    Soms zorgt de gemeente voor vervoer als u niet zelfstandig kunt reizen. In Haarlemmermeer verzorgt RegioRijder het Wmo- en leerlingenvervoer.

  • Subsidie aanvragen

    Wilt u als vereniging of stichting een activiteit organiseren? Een activiteit die bijvoorbeeld te maken heeft met sport, cultuur of maatschappelijk welzijn? En heeft u daar niet genoeg geld voor? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie. U kunt een subsidie aanvragen.

  • Paspoort

    U vraagt een paspoort zelf aan bij de gemeente. U kunt het paspoort ophalen bij de gemeente of laten thuisbezorgen. Maak een afspraak voor het aanvragen of ophalen van uw paspoort. U kunt uw paspoort ook zonder afspraak afhalen.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? En staat in de beslissing dat u bezwaar kunt maken? Geef dan uw bezwaar binnen 6 weken na het bekend maken door aan de gemeente. Bezwaar maken is gratis en kan online of per brief.

  • Woning splitsen

    Wilt u uw woning opsplitsen in verschillende zelfstandige woningen? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig.

  • Ontheffing verkeersregels en parkeerverbod

    Kunt u bepaalde werkzaamheden of activiteiten alleen uitvoeren door verkeersregels of verkeerstekens te overtreden? Bijvoorbeeld omdat u ergens in moet rijden of moet parkeren waar dat niet mag? Vraag dan een ontheffing verkeersregels aan, bijvoorbeeld voor ontheffing van een parkeerverbod.

  • Buurttuin

    Houdt u van tuinieren of wilt u meer groen in de wijk? Dan kunt u samen met uw buren vrijwillig een buurttuin onderhouden. Zo wordt de wijk vrolijker en groener.

  • Bijdrage huur gemeentelijk vastgoed

    Maatschappelijke organisaties kunnen soms een bijdrage krijgen voor de huur of retributie (heffing opstal) die ze aan de gemeente betalen. Een van de voorwaarden is dat de organisatie maatschappelijke activiteiten aanbiedt zoals sport, cultuur of welzijn.

  • Digitale zienswijze indienen

    In een omgevingsplan staat wat er in een bepaald gebied mag worden gebouwd of verbouwd. En hoe de grond en de gebouwen mogen worden gebruikt. Soms verandert de gemeente het omgevingsplan of er zijn andere plannen die veranderen. Dan legt de gemeente deze plannen ter inzage. Elk plan ligt 6 weken ter inzage. In die 6 weken kunt u uw reactie geven. Dat heet 'een zienswijze indienen'.

  • Dreigende dakloosheid

    Dreigt u dakloos te worden? In deze onzekere situatie komt er veel op u af. Toch verwacht de gemeente dat u er alles aan doet om te voorkomen dat u dakloos wordt.