Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Betaald parkeren

    Parkeren in Zaanstad kan op straat en in parkeergarages. Er zijn betaalde en gratis parkeerplaatsen. Als betalen verplicht is, dan kunt u dat doen bij een parkeerautomaat, met uw telefoon (belparkeren) of een speciale app.

  • Evenementenlijst

    Dit zijn evenementen die op de agenda staan. De evenementenlijst kan door het jaar heen veranderen.

  • Parkeerboete

    In Zaanstad zijn gebieden waar u moet betalen om een voertuig te parkeren. De gemeente controleert of u voor het parkeren betaalt. Dit doet de gemeente met een scanvoertuig. U kunt een parkeerboete (naheffingsaanslag parkeerbelasting) krijgen, als u niet of te weinig parkeergeld heeft betaald. U ontvangt binnen een aantal weken een brief (naheffingsaanslag). Bent u het niet eens met de parkeerboete? Maak…

  • Ik ben op zoek naar een betrouwbare glazenwasser

    Een glazenwasser die in Zaanstad ramen wil lappen of een glazenwassersbedrijf heeft in Zaandam-Oost, heeft vanaf 1 juli 2024 een vergunning nodig. We hebben namelijk in Zaanstad te maken met glazenwassers die zorgen voor onveiligheid in de wijken. Ze intimideren klanten, bedreigen andere glazenwassers als zij in ‘hun’ wijk werken en maken zich op grote schaal schuldig aan arbeidsuitbuiting. Het…

  • Omgevingsvisie

    De Omgevingsvisie gaat over de toekomst van Zaanstad. Hierin komt te staan wat nodig is om in 2040 een fijne en veilige plek te kunnen bieden aan de inwoners en bedrijven die hier willen zijn. De Omgevingsvisie is in eerste instantie bedoeld voor de gemeente zelf. Het geeft richting aan de keuzes die de gemeente moet maken. 

  • Actuele en geplande werkzaamheden

    Om uw reis zo soepel mogelijk te plannen is er een landelijk overzicht van actuele en geplande wegwerkzaamheden in heel Nederland. De meest recente informatie over mogelijke hinder en omleidingen over werkzaamheden binnen onze gemeente vindt u daar ook: Bekijk de actuele wegwerkzaamheden

  • Ligplaats

    U mag niet zomaar met uw boot een ligplaats innemen. De gemeente bepaalt de plekken in het openbare water waar dit mag. Ook bepalen wij welk soort vaartuigen (woonboten, plezierboten, steigers of pontons) er mogen liggen, hoeveel plaatsen er zijn en of een vergunning nodig is. Nieuwe eigenaar woonboot Heeft u een woonboot gekocht of geërfd met een ligplaatsvergunning? Als…

  • Zelf vergroenen

    Wij willen Zaanstad groener maken. Met meer bomen, struiken, bloemen en planten. Dit maakt onze stad mooier, gezonder, levender en beter bestand tegen hitte en zware regenval. Helpt u een handje mee? Of u nou een huis met een tuin hebt, een appartement met een balkon, groen doen kan iedereen. En dat hoeft echt niet moeilijk, duur of tijdrovend te…

  • Taxatie

    De gemeente bepaalt de waarde van onroerende zaken (WOZ-waarde) door een taxatie. Het is niet nodig dat de taxateur elk pand bezoekt. De gemeente bepaalt de waarde van uw woning door de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen te vergelijken. De gemeente kijkt naar bijvoorbeeld de ligging en het aantal vierkante meters van het pand. De gemeente houdt geen rekening met bijvoorbeeld…

  • Verhuurvergunning opkoopbescherming

    Als koper van een woning met een WOZ-waarde tot en met € 390.000 (2025: € 405.000) mag u uw woning de eerste 4 jaar na aankoop niet verhuren. Deze regel geldt vanaf 21 mei 2024 voor heel Zaanstad. Hiermee voorkomen we dat beleggers te veel betaalbare woningen opkopen, en er te weinig koopwoningen overblijven voor woningzoekenden. Dit noemen we opkoopbescherming.…