Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 10 van 198 resultaten
- Huishoudelijk afval
Elk huishouden produceert afval, zoals groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), plastic en restafval. Dit heet huishoudelijk afval. In de gemeente Apeldoorn zamelt Circulus dit afval gescheiden in.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2022-07-27
- Lening toekomstbestendig wonen voor particulieren
Heeft u plannen om uw huis duurzamer, klaar voor de toekomst, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Dan kunt u een aantrekkelijke lening afsluiten bij de gemeente.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2024-04-03
- Afval op of langs de straat
Meldingen over niet-huishoudelijk afval kunt u bij de gemeente indienen. We proberen uw melding binnen uiterlijk drie werkdagen af te handelen.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2023-09-15
- Archeologisch onderzoek
Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning kunt u te maken krijgen met archeologie. Dat kan van belang zijn bij alle graafwerkzaamheden; als u gaat bouwen maar ook bij het slopen van funderingen of bij natuuraanleg. Door graafwerkzaamheden kunt u archeologische resten vernietigen. Om dat te voorkomen bepaalt het omgevingsplan wanneer archeologisch onderzoek verplicht is voor een omgevingsvergunning. We beschermen zo informatie over ons verleden in de bodem.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2024-01-11
- Begeleiding en advies over (passend) onderwijs
Met een diploma op zak is een jongere beter voorbereid op de toekomst. Elk kind heeft recht op onderwijs. Kinderen gaan vaak vanaf 4 jaar naar school. Tussen de 5 en 18 jaar zijn jongeren verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben (Havo, vwo of mbo2 diploma). Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar kwalificatieplicht. Een leerplichtambtenaar van de gemeente houdt toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Kunt u ondersteuning gebruiken bij problemen met schoolinschrijving, schoolgang, passend onderwijs of jeugdzorg? De leerplichtambtenaar helpt u bij het zoeken naar oplossingen in het recht op onderwijs.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2024-03-13
- Conceptverzoek
Heeft u een (bouw)plan en wilt u weten of uw vergunningsaanvraag compleet is en of u de juiste informatie heeft ingevuld? Dan kunt u een conceptverzoek indienen. Een conceptverzoek is een voorlopige aanvraag die u kunt indienen voordat u een definitieve vergunningaanvraag doet. Hiermee controleert u of uw aanvraag compleet is en of u de juiste informatie heeft ingevuld. Dit kan helpen om onnodige vertragingen te voorkomen wanneer u de definitieve aanvraag indient.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2024-09-04
- Apeldoorn rein
Samen maken en houden we Apeldoorn schoon. Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan Rein zijn.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2022-11-04
- Sportvisserij
Vissen is voor veel inwoners en bezoekers van Apeldoorn een ontspannen bezigheid. Het is voor de gemeente Apeldoorn dan ook belangrijk dat inwoners en bezoekers de mogelijkheid krijgen om te kunnen vissen.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2022-01-27
- Bodem
Werkt u of gaat u werken met bodem of grond? Bijvoorbeeld het bouwen of verbouwen van uw woning of bedrijfspand? Dan moet u rekening houden met regels over bodem en grond. Het kan zijn dat grond vervuild is en dat u daarom maatregelen moet nemen. Ook bij het aanvragen van een omgevingsvergunning kunt u te maken krijgen met regels over bodemgebruik.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2023-12-20
- Naamskeuze
Ouders van Nederlandse kinderen kunnen voor hun 1e kind kiezen tussen de achternaam van de vader/duomoeder of de moeder. Vanaf 1 januari 2024 kan uw eerste kind ook een dubbele achternaam krijgen. De volgorde maakt niet uit. Als u later meer kinderen krijgt, krijgen die dezelfde achternaam. De naamskeuze moet u vóór de geboorte of uiterlijk bij de geboorteaangifte aan de gemeente doorgeven.
- Bron: Apeldoorn (Gemeente)
- 2023-12-29