Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten
- Riool verstopt
Als u last heeft van een verstopt riool, probeert u eerst te onderzoeken waar het probleem zit. Bij een verstopping op uw eigen terrein schakelt u zelf een loodgieter in. Als de verstopping op gemeentegrond zit, kunt u dit melden bij de gemeente. Wij verhelpen dan de verstopping. Melding doorgeven of bel met 0525 63 82 00.
- Bron: Oldebroek (Gemeente)
- 2024-11-12
- Evenement organiseren
Wilt u in de gemeente Oldebroek een evenement organiseren, zoals een optocht, braderie, paasvuur of sporttoernooi? Dan heeft u een vergunning nodig of moet u een melding indienen. Een evenementenvergunning vraagt u minstens 8 of 14 weken voor het evenement aan. Een melding doet u minstens 3 weken van te voren. In sommige gevallen is een evenement zowel vergunnings- als meldingsvrij. Melding, vergunning of niets nodig? Niets nodig Als uw evenement aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan is er geen melding of vergunning nodig. Voldoet uw evenement niet aan alle voorwaarden? Kijk dan of uw evenement voldoet aan de voorwaarden van een melding. Het evenement is besloten Er wordt geen geluidversterking of luidsprekerinstallatie voor spreken of muziek toegepast. Er is geen belemmering van de doorgang voor verkeer en/of hulpdiensten. Er wordt geen (zwak) alcoholhoudende drank verkocht. Er wordt geen groot vuur gestookt (vuurplaats niet groter dan een vat van 200 liter). Voorwaarden melding evenement Als uw evenement aan onderstaande voorwaarden voldoet, dan kunt u volstaan met een melding. Er zijn minder dan 500 personen gelijktijdig aanwezig. Het evenement vindt plaats tussen 07.00 uur en 24.00 uur. Er is voor 07.00 uur of na 23.00 uur geen versterkte spraak en/of muziek. Het evenement vormt geen belemmering voor de doorgang van het verkeer en hulpdiensten. Evenement melden Vergunning nodig Voldoet uw evenement niet aan de voorwaarden van een melding? Dan heeft u een vergunning nodig. Lees voordat u het aanvraagformulier invult de toelichting bij vergunningsplichtige evenementen. Voor evenementen tot 2500 bezoekers vraagt u 8 weken van tevoren een vergunning aan. Voor grote (risico-)evenementen met meer dan 2500 bezoekers vraagt u bij voorkeur 14 weken van tevoren een vergunning aan. Evenementenvergunning aanvragen Bijlagen meesturen Bij de evenementenmelding moet u meesturen: Situatietekening van het evenemententerrein met directe omgeving. Beknopt draaiboek van het evenement. Bij een evenementenvergunning moet u meesturen: Situatietekening van het evenemententerrein met alle te plaatsen objecten. Bij het plaatsen van een tent: inrichtingstekening met maatvoering en tentboek. Bij het plaatsen van podiums en/of tribunes: bouwboek van de podiums en/of tribunes. Als er verkeersmaatregelen worden getroffen: een verkeersplan. Als u versterkte spraak en/of muziek laat horen: een geluidsplan. Draaiboek van het evenement. Veiligheidsplan met informatie over eerste hulpverlening (rooster) en alcoholpreventie.
- Bron: Oldebroek (Gemeente)
- 2024-11-11
- Glas
Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Recycling bespaart grondstoffen en energie. Gooi glas daarom weg in een glascontainer. Deze zijn in de buurt van supermarkten geplaatst. Locaties glasbakken Hattemerbroek: Zwaluwstraat (De Bouwakker) 't Loo: Looweg Noordeinde: Noorderbrink (Noorderhuukien) Oldebroek: bij supermarkt Coop, Zuiderzeestraatweg 133 en bij supermarkt Boni, Zuiderzeestraatweg 126 Oosterwolde: Groote Woldweg (Rabobank) Wezep: Komijnakker, Cotoneasterstraat (Hema), Clematisstraat (Plus), Meidoornplein (Lidl), Marienrade (Aldi), Verlengde Meidoornstraat (nabij Goede Herderschool), Waterloopweg (Boni) en Nieuwlandsweg (ingang Veldheem) Wat mag in de glasbak? Glazen potten en flessen Parfumflesjes en medicijnpotjes Glazen deo-rollers Glazen kruidenpotjes Wat mag niet in de glasbak? (Gebroken) vensterruiten (hoort bij grofvuil) Kristalglas (hoort bij restafval) (Keramische) ovenschalen (hoort bij restafval) Spaar- en LED-lampen (hoort bij Klein Chemisch Afval) TL-buizen (hoort bij Klein Chemisch Afval) Gloeilampen (hoort bij restafval) (Porselein) serviesgoed (hoort bij restafval) Spiegel en wit opaalglas (hoort bij grofvuil)
- Bron: Oldebroek (Gemeente)
- 2024-11-19
- Klein Chemisch Afval (KCA)
Klein Chemisch Afval is huishoudelijk afval dat gevaarlijk is door de chemische stoffen die erin zitten. Deze zijn schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Lever het altijd op de juiste manier in. Wat is Klein Chemisch Afval? Huishoudelijke producten zoals batterijen, spaarlampen, energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, bestrijdingsmiddelen, insecticiden. Doe-het-zelf producten zoals verf, lak, beits, houtverduurzamers, terpentine, thinner, afbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, wasbenzine en kwikschakelaars. Hobbyproducten zoals fotofixeermiddel, foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen (salpeterzuur, zwavelzuur) en zoutzuur. Vervoerproducten zoals accu's, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters. Medische producten zoals medicijnen, injectienaalden en kwikthermometers. Wat is geen Klein Chemisch Afval? Bleekwater en ontsmettingsmiddelen (hoort bij restafval) Lege en ingedroogde verfblikken en verfkwasten (hoort bij restafval) Lege spuitbus (hoort bij restafval) Waar inleveren? Klein Chemisch Afval kunt u inleveren bij de gemeentewerf of chemokar. Bij de apotheek kunt u ook oude medicijnen en injectienaalden inleveren. Inleveren op gemeentewerf Open op dinsdag- en vrijdagochtend van 08.00 - 12.00 uur (behalve op feestdagen), Ampèrestraat 13 in Wezep. KCA inzameling standplaats Elke derde zaterdag van de maand van 09.45 - 10.45 uur op de parkeerplaats tegenover het gemeentehuis in Oldebroek Elke derde zaterdag van de maand van 08.30 - 09.30 uur bij de Plusmarkt, Meidoornplein in Wezep Klein Chemisch Afval is gevaarlijk Klein Chemisch Afval is gevaarlijk. Gooi bijvoorbeeld batterijen en accu's, hoe klein ook, daarom nooit bij het restafval. Ingezameld restafval warmt namelijk op, waardoor batterijen kunnen ontvlammen. Een klein vonkje is al genoeg om een hele container restafval te doen ontbranden. Het komt helaas regelmatig voor dat hierdoor grote branden ontstaan.
- Bron: Oldebroek (Gemeente)
- 2024-11-19
- Witgoed omruilregeling
Voor huishoudens met een laag inkomen is er de witgoed omruilregeling. Inwoners kunnen per huishouden maximaal één verouderd of kapot witgoedapparaat omruilen voor een nieuw energiezuinig apparaat. Dat kan een koelkast, wasmachine of warmtepompdroger zijn. Het oude apparaat wordt vervangen om energie te besparen en zo de energierekening te verlagen. De gemeente Oldebroek stelt hiervoor witgoedvouchers beschikbaar. U kunt de voucher inwisselen bij door de gemeente aangegeven witgoed leveranciers. Witgoedvoucher aanvragen met DigiD U kunt ook schriftelijk een witgoedvoucher aanvragen via het formulier Witgoedformulier aanvragen (194kb).
- Bron: Oldebroek (Gemeente)
- 2024-11-21
- Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bij hen komt werken. U kunt een VOG online aanvragen bij Dienst Justis als uw werkgever eHerkenning heeft. Als uw werkgever dat niet heeft, kunt u digitaal of persoonlijk een VOG aanvragen bij de gemeente. U ontvangt de VOG meestal binnen 4 weken per post van Dienst Justis. VOG aanvragen bij Dienst Justis VOG aanvragen bij gemeente Als uw werkgever geen eHerkenning heeft of niet voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u een VOG aanvragen bij de gemeente. U kunt de VOG digitaal aanvragen bij de gemeente. Hierbij stuurt u een scan mee van een ingevuld aanvraagformulier VOG. Of u vraagt de VOG persoonlijk aan op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken. U neemt een geldig identiteitsbewijs mee en een ingevuld aanvraagformulier VOG.
- Bron: Oldebroek (Gemeente)
- 2024-11-12
- 1