Zoekresultaat 1 - 10 van 32 resultaten

  • Buitenreclame

    Buitenreclame is het aanbieden van reclame-uitingen in verschillende vormen op of aan de weg binnen de gemeente Reimerswaal. Rond de aard, inhoud en de vorm van de reclame zijn op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening nadere regels vastgesteld. De gemeente Reimerswaal biedt u verschillende mogelijkheden om reclame te maken aan de openbare weg voor bijvoorbeeld een evenement, uw bedrijf, instelling of vereniging. Het aanbrengen en exploiteren van buitenreclame is in een aantal gevallen voorbehouden aan (een) door de gemeente aangewezen externe partij(en) waaraan exclusief recht op exploitatie is verleend. Afhankelijk van de vorm waarin u uw reclame-uiting wilt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de betreffende exploitant of met de gemeente Reimerswaal. Er zijn 2 vrije plakplaatsen binnen de gemeente aanwezig die bedoeld zijn voor het verspreiden van vrije meningsuitingen. Andere reclamevormen dan genoemd onder de knop ‘regelen’ zijn in beginsel niet toegestaan. Het college kan na een ontheffingsaanvraag wel ontheffing verlenen voor andere reclame vormen.

  • Afvalvrij

    Afval wat u niet heeft, hoeft u ook niet weg te gooien. Koop dus bijvoorbeeld minder verpakkingen. Ook zijn er zijn veel manieren om spullen een tweede leven te geven, denk aan reparatie, hergebruik of verkoop. Op deze pagina verzamelen we tips en initiatieven om samen verspilling tegen te gaan.

  • Bedrijventerreinen

    Reimerswaal biedt aantrekkelijke vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Op dit moment is het bedrijventerrein De Poort in Rilland het enige bedrijventerrein in onze gemeente dat nog niet volledig is uitgegeven. Alle beschikbare kavels op dit terrein zijn echter in optie. Omdat het voorkomt dat kavels die in optie zijn, uiteindelijk niet worden afgenomen hebben we een wachtlijst aangelegd. Wanneer u interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen en kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. De bouwgrond op onze overige terreinen is volledig uitgegeven en is dan ook niet meer beschikbaar.

  • Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (adrescontrole)

    Op het juiste woonadres ingeschreven staan is van groot belang. Voor u als inwoner én voor de overheid. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP), die de gemeente onderhoudt. Zorg, onderwijs, politie, sociale dienst: overal speelt uw adres een belangrijke rol. Tegelijkertijd is het adresgegeven het meest veranderlijke gegeven in de BRP en daarmee het meest foutgevoelig. Daarom voeren wij, in twijfelgevallen, controles uit.

  • Exploitatievergunning, horecabedrijf

    Wilt u een openbare inrichting exploiteren waarbij logies, dranken, rookwaren of spijzen bedrijfsmatig verstrekt worden dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Onder een openbare inrichting wordt een hotel, restaurant, pension, café, cafetaria, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis verstaan. Geen vergunning is vereist voor een openbare inrichting die zich bevindt in een: • winkel als bedoeld in artikel 1 van de Winkeltijdenwet • zorginstelling • museum • bedrijfskantine of -restaurant

  • Snelheidsmetingen

    Regelmatig bereiken ons klachten over snelheid van het verkeer. Enkele jaren geleden hebben wij daarom speciale apparatuur aangeschaft om de snelheid van het verkeer te meten.

  • Woningverbetering (particulier), subsidie

    Voor het herstellen van constructie aan het casco van oudere woningen in de kernen van de gemeente Reimerswaal kan mogelijk subsidie worden verleend.

  • Sociale teams

    In de gemeente Reimerswaal zijn er sociale teams in Krabbendijke en Rilland.

  • Gladheidsbestrijding

    Het strooiseizoen, de stand-by periode, loopt van 1 november tot 15 april (indien noodzakelijk ook buiten deze periode). De gemeente Reimerswaal strooit preventief om gladde wegen te voorkomen. Dit betekent dat er gestrooid wordt op basis van gladheidsverwachting.

  • Brandgang

    Een brandgang is een pad tussen huizenblokken om via de achterkant de tuinen en/of de schuurtjes te bereiken. De gemeente is lang niet altijd eigenaar van een brandgang. Brandgangen zijn slechts bij uitzondering in eigendom/beheer bij de gemeente. In het merendeel van de gevallen betreft dit de woningbouwcorporatie of particulieren. De gemeente ontvangt regelmatig klachten over de toegankelijkheid van brandgangen. Veel brandgangen worden geblokkeerd door het laten staan van bijvoorbeeld fietsen, brommers en vuilcontainers. Het is belangrijk dat u de brandgang vrijhoudt. De brandgang kan voor u als bewoner als tweede vluchtweg dienen. Ook de brandweer kan er voor kiezen om van de brandgang gebruik te maken. Een brandgang is niet verplicht door de brandweer, er is ook geen regelgeving waar in een bepaalde situatie een brandgang verplicht wordt. Echter wil dit niet zeggen dat iedereen vrij is om te doen met een brandgang wat hij/zij wil. Een brandgang is vaak notarieel vastgelegd tussen buren onderling en geregistreerd bij het kadaster. In de notariële akte is opgenomen dat buren bijvoorbeeld ‘recht van overpad’ hebben. Voor de gemeente is het dan ook moeilijk om op het juiste gebruik van een brandgang te controleren, dit omdat er geen overzicht is van wie welk recht heeft. U als bewoner dient dus samen met uw buren zorg te dragen voor een vrije doorgang in de brandgang.