Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten
- Hulp bij wonen en huishouden
Misschien kunt u niet meer zonder hulp thuis wonen. Dit kan komen door uw gezondheid of door sociale problemen. U kunt bijvoorbeeld klusjes in huis niet meer zelf doen. Of u komt niet meer zelfstandig naar de eerste verdieping van uw huis. Het kan ook zijn dat u moeite heeft met het bijhouden van uw administratie. Of dat u door problemen dakloos dreigt te worden. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een klusjesdienst die u helpt in huis. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. U kunt met uw hulpvraag ook terecht bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kan doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of dagbesteding.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30
- Kabels en leidingen aanleggen
Het is in overeenstemming met de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur (AVOI) verboden zonder of in afwijking van een door het college verleend instemmingsbesluit over plaats, tijdstip en wijze van uitvoering van werkzaamheden, medegebruik van voorzieningen en de afstemming van voorgenomen werkzaamheden met overige netbeheerders, kabels en/of leidingen in of op openbare gronden aan te leggen, in stand te houden of op te ruimen. Volgens de AVOI wordt iedere aanvraag eenduidig behandeld. Het verschil tussen in wettelijke grondslag (telecommunicatiewet en overige) is geen reden om de aanvragen verschillend te behandelen. De AVOI geeft ook invulling aan de conform de Telecommunicatiewet verplichte Telecommunicatieverordening.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-24
- Voorzieningen maatschappelijke ondersteuning
Zoekt u een oplossing omdat u extra hulp nodig heeft vanwege ouderdom, ziekte of een beperking. Meld uw hulpvraag bij het Sociaal Financieel Trefpunt of vul onderstaand meldingsformulier Wmo in. Iemand anders mag dit ook voor u doen. Naar aanleiding van uw melding komt er een gesprek. Na dit gesprek kunt u mogelijk een aanvraag indienen. Meldingsformulier Wmo
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30
- Hulp bij het huishouden
Soms lukt het niet om zelf uw huishouden te doen. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of de intensieve zorg voor iemand binnen uw gezin. Hulp in de huishouding kan dan een oplossing zijn. Welke hulp of begeleiding u krijgt, is afhankelijk van hoe het met u gaat. De Wmo consulent kan dan samen met u bekijken wat u zelf nog kunt doen. Wat uw omgeving voor u kan betekenen en of er eventueel nog andere oplossingen nodig zijn. De Wmo consulent bespreekt samen met u wat er mogelijk is en stelt een beschikking op. Hierin staat welke hulp en hoeveel hulp u krijgt. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier WMO Heeft u verzorging of verpleging nodig? Neem contact op met de wijkverpleging of uw ziektekostenverzekeraar.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30
- Gemeentelijke onderscheiding
Als blijk van waardering wil de gemeente personen die veel hebben betekend voor de gemeente Elburg en/of voor de plaatselijke gemeenschap op een bijzondere wijze eren. De gemeente Elburg kent twee onderscheidingen: het ereburgerschap van de gemeente Elburg; de erepenning van de gemeente Elburg. Op de toekenning van gemeentelijke onderscheidingen is de Verordening Gemeentelijke Onderscheidingen van toepassing.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-21
- Hulp bij zorg en gezondheid
Misschien kunt u door uw gezondheid niet meer zonder hulp thuis wonen. U kunt bijvoorbeeld niet meer voor uzelf koken. Of u kunt uw huis niet meer schoonhouden. Het kan ook zijn dat u depressief bent. Of dat u psychische problemen heeft. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een buurthuis waar u samen met anderen kunt eten. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij het Sociaal Financieel Trefpunt. Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Het Sociaal Financieel Trefpunt kijkt naar wat u zelf kunt doen en of er mensen uit uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of met een algemene voorzieningen? Dan kunt u bij de gemeente een maatwerkvoorziening aanvragen. Dit is bijvoorbeeld begeleiding, verslavingszorg of beschermd wonen.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30
- Werken met een arbeidsbeperking
Hebt u een lichamelijke of psychische beperking waardoor het lastig is om een baan te vinden en te houden? De gemeente kan u hierbij helpen. Indicatie banenafspraak Een indicatie banenafspraak is een aangepaste baan voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Zowel de werkgever als de werknemer krijgen hierbij hulp van de gemeente. Hoe het werkt? Als u een afspraakbaan hebt, begint u met een proefperiode. U werkt dan met behoud van uw uitkering. Zo kunnen u en uw werkgever zien of het werk bij u past. Als u een contract krijgt, hebt u mogelijk recht op: extra ondersteuning van een jobcoach; speciale hulpmiddelen; aangepaste werkzaamheden en loonkostensubsidie voor uw werkgever. Voorwaarden Voor de afspraakbaan gelden een aantal voorwaarden: U woont in de gemeente Elburg; U staat ingeschreven in het Landelijk doelgroepregister. Landelijk doelgroepregister Bij het UWV kunt u een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen. Als het UWV beoordeelt dat u door uw belemmeringen niet zelf een baan kunt vinden en houden, komt u in het Landelijk doelgroepregister te staan. Wanneer u in het Landelijk doelgroepregister staat, ziet de werkgever alleen uw naam en BSN nummer. De werkgever kan niet uw medische geschiedenis of andere persoonlijke gegevens zien. Jobcoach Een jobcoach kan u helpen op uw werkplek. Bijvoorbeeld tijdens het inwerken of bij het wennen aan de nieuwe collega’s en werkzaamheden. Zowel u als uw werkgever kan een jobcoach aanvragen bij de gemeente. Loonkostensubsidie Als u een afspraakbaan hebt, kan het zijn dat u niet alle werkzaamheden kunt uitvoeren. Uw werkgever kan hiervoor loonkostensubsidie aanvragen bij de gemeente. Een onderzoeker komt langs op de werkplek om te meten hoeveel werk u kunt doen. Dit noemen we uw ‘loonwaarde’. Uw ‘loonwaarde’ bepaalt hoeveel subsidie uw werkgever krijgt van de gemeente. Een afspraakbaan vinden Zoekt u een afspraakbaan? Zodra u in het Landelijk doelgroepregister staat, kunt u zich inschrijven op de website werk.nl. Zo zien werkgevers dat u in het Landelijk doelgroepregister staat en maakt u meer kans op een baan. Hoe het werkt Ga naar de website werk.nl; Log in met uw DigiD; Ga naar ‘Mijn CV’; Vink de optie ‘Banenafspraak’ aan. Contact Hebt u vragen over werken met een arbeidsbeperking of wilt u hulp bij het vinden van werk? Neem hiervoor contact op met het Sociaal Financieel Trefpunt of kom langs.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-17
- Ondersteuning voor mantelzorger aanvragen
Een mantelzorger zorgt voor een familielid, vriend of buur. Het kan zijn dat het geven van deze zorg te zwaar wordt. Als mantelzorger kunt u dan (tijdelijk) ondersteuning krijgen. Meld u hiervoor bij het mantelzorgsteunpunt van Stichting Wiel of het Sociaal Financieel Trefpunt . Die gaat met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld dat u hulp krijgt van een vrijwilliger. Of dat de persoon voor wie u zorgt, gebruik gaat maken van een maaltijdservice. U hoeft dan niet meer elke dag te koken. Ook kan het helpen als u met andere mantelzorgers kunt praten en ervaringen kunt delen. Komt uit het onderzoek naar voren dat u het probleem niet kunt oplossen met mensen in uw omgeving of algemene voorzieningen? Dan helpt stichting Wiel om een oplossing te zoeken, bijvoorbeeld een maatwerkvoorziening Wmo. Dit is bijvoorbeeld hulp in de huishouding, kortdurend verblijf of een dagbesteding voor de mantelzorgontvanger. Daarover ontvangt u een beschikking van de gemeente. U kunt een persoonlijk plan inleveren, waarin u aangeeft welke hulp u nodig denkt te hebben.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30
- Hulp bij wonen en vervoer
Heeft u moeite met zelfstandig reizen? Of om u te verplaatsen in en om uw woning? Hierdoor kan bijvoorbeeld boodschappen doen moeilijk worden. Of kunt u geen andere mensen meer ontmoeten. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij de gemeente. De gemeente gaat dan met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. De gemeente kijkt naar wat u zelf kunt doen en of mensen in uw omgeving kunnen helpen. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo Misschien kunt u gebruikmaken van diensten in de buurt. Zo kunt u bij steeds meer supermarkten online boodschappen bestellen en laten bezorgen. Of denk aan voorzieningen zoals de boodschappenbus, een bezorgdienst of de regiotaxi. Komt uit het onderzoek naar voren dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kunt u bij de gemeente een maatwerkvoorziening aanvragen. Dit is bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30
- Persoonsgebonden budget
Met een persoonsgebonden budget (pgb) regelt u zelf de maatwerkvoorziening die de gemeente aan u heeft toegewezen. U kiest dan bijvoorbeeld zelf wie u inhuurt voor hulp in het huishouden. Dit kan een professionele hulp zijn, maar ook een buurvrouw of een familielid. Met een pgb kunt u bijvoorbeeld ook een andere traplift of scootmobiel kopen dan u van de gemeente krijgt. Ook kunt u met een pgb jeugdhulp inkopen. U krijgt de bijdrage niet op uw bankrekening. U betaalt de zorgverleners dus niet zelf. U geeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) opdracht om uw zorgverleners te betalen. De SVB betaalt zorgverzekeraars op basis van een factuur, een urenbriefje of een maandelijkse betaling. U kunt voor uw hulpvraag onderstaand formulier invullen. Meldingsformulier Wmo
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2024-10-30