Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

 • Koopzondagen

  Ondernemers mogen zelf bepalen of zij op zondag geopend zijn. Dit kan betekenen dat niet alle winkels in een bepaald gebied tegelijk geopend zijn.

 • Melden incidentele festiviteiten

  Heeft u een festiviteit met live muziek of een andere activiteit waarbij u niet voldoet aan de vastgestelde geluidsnormen? Dan kunt u dit als een incidentele festiviteit melden. U hoeft zich dan niet - onder bepaalde voorwaarden – te houden aan de geluidseisen. Dit mag u maximaal 12 keer per jaar doen.

 • Subsidies duurzaam ondernemen

  De Nederlandse overheid stelt voor ondernemers verschillende subsidies voor energiebesparing en duurzame opwekking beschikbaar.

 • Adressen kinderopvang

  Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang.

 • Graf aanvragen of as verstrooien

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u uw dierbare wilt begraven op een gemeentelijke begraafplaats, moet u bij de gemeente een graf aanvragen. U kunt ook as van uw gecremeerde dierbare bijzetten of uitstrooien op een van de gemeentelijke begraafplaatsen. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen. Wilt u een grafmonument of een gedenkteken op het graf, de urnennis of het urnengraf plaatsen? Daarvoor heeft u een vergunning nodig. Dit kan de steenhouwer voor u regelen.

 • Zienswijze

  Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente Zevenaar? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.

 • Spreekuren

  Wilt u iets bespreken met de burgemeester? Burgemeester Lucien van Riswijk heeft eens per maand een spreekuur op het gemeentehuis.

 • Subsidies Provincie Gelderland

  Benieuwd naar subsidies van de Provincie Gelderland? Alle subsidies zijn op de website van de provincie handig op een rijtje gezet.

 • Subsidieregelingen EU, Rijk en provincies

  De overheid helpt ondernemers op verschillende manieren. Soms krijgt u geld of een lening. Maar de overheid helpt ook door bepaalde zaken makkelijker te maken, of door u voor te stellen aan mensen die u met uw plannen kunnen helpen. En heeft u een project dat aansluit bij de EU? Dan kunt u misschien een Europese subsidie aanvragen.

 • Waterschapsbelasting

  Waterschappen zijn overheidsinstanties en heffen belastingen. U betaalt waterschapsbelasting zodat het waterschap zijn werk kan doen. Het waterschap zorgt voor veilige dijken en schoon en voldoende water in uw omgeving. Zo kunt u veilig wonen, werken en recreëren.