Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

 • Burgerservicenummer

  Iedereen heeft een uniek persoonsnummer: het burgerservicenummer (BSN). U krijgt dit nummer automatisch als u staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente.

 • Geheimhouding persoonsgegevens, verzoek

  Uw persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP) mogen worden gebruikt door verschillende overheidsinstanties. Soms worden uw gegevens ook aan andere doorgegeven. Als u dit niet wilt, kunt u bij de gemeente een verzoek tot geheimhouding van uw persoonsgegevens doen.

 • Bijstand, vakantie doorgeven

  Als u een uitkering heeft, mag u maximaal 4 weken per jaar naar het buitenland. Bijvoorbeeld voor vakantie, familiebezoek of een begrafenis. U kunt de dagen in 1 keer opnemen of verspreiden. Tijdens uw verblijf in het buitenland wordt de bijstand doorbetaald. U kunt de vakantiedagen van 2 kalenderjaren niet achter elkaar opnemen.

 • Klacht over Sociale Zaken

  Als u niet tevreden over hoe u bent behandeld door een medewerker van Sociale Zaken, dan kunt u hierover online een klacht indienen.

 • Basisregistratie personen, gegevens aanpassen

  In de basisregistratie personen (BRP) staan uw persoonsgegevens. Zoals uw adres, nationaliteit, geslacht en burgerlijke staat. Kloppen uw gegevens in de BRP niet? Geef dan meteen wat er aangepast moet worden.

 • Paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen, verklaring van vermissing

  Is uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen? Dan hoeft u alleen aangifte bij de politie te doen als u het verlies ontdekt terwijl u in het buitenland bent. Woont u in Maastricht? Dan kunt u online een verklaring van vermissing doen. Daarmee wordt uw paspoort ongeldig en voorkomt u misbruik of fraude.

 • Klacht over de gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe u bent behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kunt u hierover een klacht indienen. Klachten mogen niet gaan over besluiten of beleid van de gemeente of over onderhoud of overlast in de openbare ruimte. 

 • Adresonderzoek

  Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een administratief onderzoek starten.