Zoekresultaat 1 - 10 van 2242 resultaten

  • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

    Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Zevenaar woont? Vraag dan een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan bij de gemeente. Daarop staan standaard uw naam, adres, geboorteplaats en -datum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Een uittreksel BRP vraagt u online aan met DigiD. Het uittreksel wordt u vervolgens binnen enkele werkdagen per post toegezonden.

  • Geregistreerd partnerschap

    Als u uw relatie met uw partner officieel wilt vastleggen, maar u wilt niet trouwen, dan kunt u uw partnerschap laten registreren bij de gemeente.

  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u aan in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. U kunt de identiteitskaart na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen.

  • Nadeelcompensatie

    Het kan zijn dat u nadeel heeft van een gemeentelijk besluit of activiteit. Bijvoorbeeld als uw woning minder waard wordt door een verleende omgevingsvergunning. Of als er langdurig wegwerkzaamheden zijn, waardoor uw klanten wegblijven bij uw winkel. Soms vergoedt de gemeente een deel van de schade die u oploopt. Dat heet nadeelcompensatie.

  • Vermissingsverklaring rijbewijs, paspoort of ID-kaart (kopie 1)

    Is uw paspoort of ID-kaart gestolen? Of bent u het kwijtgeraakt? Dan moet u een vermissingsverklaring invullen bij de gemeente.

  • Zakenpaspoort

    Aanvragen van een paspoort met extra pagina's. Voor mensen die veel reizen.

  • Gebruik achternaam

    Na uw huwelijk of partnerschap kunt u kiezen met welke achternaam de overheid u aanschrijft. Dit kan bijvoorbeeld ook na een echtscheiding. De keuze voor uw achternaam doet u in de gemeente waar u woont.

  • Adresonderzoek

    Bij de gemeente moet iedereen ingeschreven staan op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als iemand twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een administratief onderzoek starten.Staat er iemand op jouw adres ingeschreven die daar niet woont? Vraag de gemeente om een adr...

  • Naamskeuze kinderen

    Is uw 1e kind geboren? Dan kunt u kiezen welke achternaam uw kind krijgt.